Expositie over groentenpsychologie in stadhuis

Zwolle – In het Stadhuis van Zwolle is gedurende de periode 10-24 september de tentoonstelling "Kunst, Kool & Karakter te zien. Deze expositie laat groente en fruit van de psychologische kant zien.

kkkdeui.jpg 

"Vertel me wat je eet en ik zeg wie je bent", luidt een bekend spreekwoord. Deze spreuk is door middel van een expositie en een publicatie uitgewerkt in het kunstproject "Kunst, Kool & Karakter. Het eigent liefhebbers van bepaalde groente en fruit speciale karaktereigenschappen toe en foto’s illustreren deze "karakterbeelden". Het idee van "Kunst, Kool & Karakter" is geïnspireerd op de leer van de Japanse voedingswetenschapper Dr. Kiichi Kurujima. Hij gaat er van uit dat van bepaalde stoffen in het geliefde fruit en groente de karaktereigenschappen te bepalen zijn.

Zowel tentoonstelling als publicatie laten zien welke werking 14 groente- en fruitsoorten kunnen hebben op lichaam en geest. Zo lezen geïnteresseerden dat “peerliefhebbers”niet alleen uiterst spraakzaam zijn, maar eveneens goed zijn in financiële  zaken. Diegenen, die selderij als lievelingsgroente hebben zouden een bijzonder inlevingsvermogen hebben..

De “karakterbeelden” van de verschillende groenten- en fruitsoorten zijn in scene gezet door de Nederlandse fotograaf Henk Boudewijns, met als achtergrond historische tuinen en parken in hetNederlands-Duitse grensgebied. 

In de publicatie worden naast de “karakterbeelden” ook 14 streekrecepten uit de verschillende keukens van het Nederlands-Duitse grensgebied beschreven.

De teksten van zowel publicatie als tentoonstelling zijn geschreven door de Zwolse historicus Girbe Buist.

De expositie is vanaf 10 september op werkdagen van 8.00-17.00 gratis te bezichtigen in het Stadhuis aan het Grote Kerkhof.

Vanaf dan is de publicatie ook voor 7,50 euro te koop bij de centrale vestigingen van de Zwolse boekhandels Waanders in de Broeren, Polare en Westerhof.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Kan ik met Henk Boudewijn in contact komen. Misschien samen de expositie doen voor een artikel in Bouillon Magazine oid.
    Mijn telefoonnummer is 030 2280315.
    Groente,
    Will Jansen Bouillon Magazine


    Maak melding

Reageer