Earthship Lezing in Doepark Nooterhof

Zwolle – Op dinsdag 10 september organiseert de Stichting Earthship voor de derde keer dit jaar een Earthship Lezing. Deze lezing zal verzorgd worden door de heer Prof. dr. ir. Han Slootweg, Manager Innovatie bij Enexis BV en Hoogleraar Smart Grids bij de Technische Universiteit Eindhoven. 

Titel van de lezing is: Energievoorziening – Fundament onder maatschappij en economie in het brandpunt van de aandacht. In de lezing wordt allereerst ingegaan op de werkingsprincipes en de opbouw van het energiesysteem. Vervolgens komt aan de orde wat de invloed van een verduurzaming van de energievoorziening daarop is en in hoeverre uitgangspunten die zich in de afgelopen decennia hebben gevormd, houdbaar zijn in de toekomstige, duurzame energievoorziening. Ook is er aandacht voor de invloed die de verduurzaming heeft op individuele (klein)verbruikers. De rol van Slimme Meters en Slimme (energie)netwerken komt daarbij ook aan de orde. Tot slot wordt besproken hoe de ontwikkeling naar een meer duurzame energievoorziening in Nederland kan worden versneld. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot circa 22.00 uur.

Als u deze lezing bij wilt wonen kunt u zich aanmelden via de website van Doepark Nooterhof, www.doeparknooterhof.nl. Let op: in totaal kunnen 100 gasten deze lezing bijwonen, meer ruimte is er niet. Meld u dus snel aan, als u verzekerd wilt zijn van een plaatsje. De Stichting Earthship heeft als doel het begrip duurzaamheid, in de meeste brede zin van het woord, uit te dragen in samenhang met de milieu-educatieve doelstelling van Doepark Nooterhof. Het Earthship vormt hierbij de verbindende factor. In 2013 organiseert de Stichting een aantal Earthship Lezingen met als thema duurzaamheid in relatie tot overheid, ondernemen, onderwijs en onderzoek.

Artikel delen:

Reageer