Triade knap 13e bij NK Triathlon

Zwolle – Zaterdag werd in Veenendaal het NK Triathlon Olympische Afstand gehouden. Deze wedstrijd was meteen ook de vierde wedstrijd van de Lotto Eredivisie Triathlon. De organisatie had er een mooi spektakel van gemaakt, met de start vanaf een ponton, 3 rondjes van 500 m zwemmen, 6 rondjes van 6,5 km fietsen met stayeren en tot slot 4 rondjes van 2,5 km lopen, telkens met een doorkomst door het gezellige triathlonstadion.

Het team van Vivera Triade had een goede dag. Vooral het zwemmen en fietsen verliepen prima. Peter van Grootheest kwam als 29e Eredivisie-deelnemer over de finish, in een tijd van 1 uur 56 en 54 seconden. Han Peter Lucas kwam na precies 2.00.00 uur als 40e binnen, gevolgd door Geert Jan Vos (2.07.46 uur; 60e) en Sebastiaan van den Berg in 2.15.19 uur (65e). Aan het eind van de dag bleken de inspanningen een gedeelde 13e plek in het dagklassement opgeleverd te hebben. Dit is de hoogste klassering die TV Triade tot nu toe in de Eredivisie heeft weten te behalen. Helaas bleek het voor de tussenstand in de competitie weinig op te leveren: Vivera Triade staat met nog maar 1 wedstrijd te gaan nog altijd 17e.

Die laatste wedstrijd wordt over 2 weken gehouden in Almere. Er staat dan een korte teamrelay op het programma. Triade zal opnieuw een topdag nodig hebben om degradatie naar de Eerste Divisie te voorkomen.
 
In de Eerste Divisie Triathlon werd vandaag in Enschede de laatste wedstrijd gehouden. Het FFWD wheels damesteam van TV Triade behaalde daarbij een mooie 4e plek, wat in het eindklassement een 5e plek opleverde. Het 2e herenteam van Triade eindigde vandaag als 22e en in de eindstand als 23e.
Artikel delen:

Reageer