Kinderkookboek Jonnie en Thérèse Boer

Zwolle – Woensdag 11 september wordt bij Waanders in de Broeren het kinderkookboek van Jonnie en Thérèse Boer gepresenteerd. Het boek is geschreven door Marij M. Sloothaak. De titel van het bijzondere kookboek is Op kookavontuur!

kinder_kookboek.jpeg 

Het is een vrolijk, culinair kinderkook- en leesboek voor kinderen vanaf 8 jaar. In een geestige, sprookjesachtige omgeving neemt Librije’s driesterrenkok Jonnie Boer, in de gedaante van een cartoonfiguur, de kinderen mee op een spannend culinair avontuur. Een kookcursus voor kinderen van Jonnie en Thérèse Boer van 3-sterrenrestaurant De Librije. Tijdens dit avontuur leren kinderen Jonnies recepten koken, tafeldekken, eenvoudige etiquette en keukenterminologieën. Het boek is inhoudelijk een soort kookcursus in verhaalvorm.

Op kookavontuur! is een basiskookboek voor kinderen. Het boek bevat 12 unieke recepten van Jonnie Boer en 4 speciale drankjes van sommelier Thérèse Boer en is gelardeerd met allerlei ‘eetweetjes’; interessante wetenswaardigheden rondom eten en koken. Bijvoorbeeld: wat is: ‘Fruit een uitje.’ En: waarom is het inderdaad belangrijk dat de vorst eerst over de boerenkool heengaat? Dit en nog meer wetenswaardigheden, zoals een uitleg over de verschillende smaken (zout, zuur, umami, bitter, zoet), hoe vouw je een servet en hoe dek je de tafel maken Jonnies kookavontuur tot hét basiskookboek voor kinderen.

In Jonnies kookavontuur

leren de kinderen:

• het nut van een goed boodschappenlijstje

• de mise en place: zet ingrediënten en apparatuur

klaar vóórdat je gaat koken

• gezonde drankjes maken als aperitief

• 12 spannende recepten van Jonnie Boer koken

• tafeldekken; vorken links? Of juist rechts?

• de verschillende smaken: zout, zuur, zoet, bitter,

umami.

• tafelmanieren

Bron: Marij M. Sloothaak

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Nou, ik weet niet of kinderen daar echt op zitten te wachten. Als je je kinderen verschillende dingen laat eten leren ze de smaak verschillen ook wel kennen. En hoe vouw je een servet? Boeien. Vork links of rechts? goh interessant… Er zijn kinderen die niet eens weten waar melk vandaan komt of hoe een koe er uit ziet kwam ik pas achter. Vertel ze maar hoe ons vlees geproduceerd word, In wat voor stallen de meeste dieren zoals kippen en varkens gehouden worden. Vertel ze wat een “plof-kip” is. Dan leer je tenminste wat en gaan ze misschien later verantwoordelijker met voedsel om. Dit is weer zo commercieel.


  Maak melding

 2. Voor het ene kind wel en voor een ander kind is het misschien niet interessant. Scheelt ook hoe de ouders er onder staan denk ik. Durf je je kind in de keuken los te laten. Kinderen vinden het heel leuk om zelf hun verjaardagskaart te mogen bakken en versieren.  Maak melding

 3. Bernard ik ben het met je eens dat kinderen graag zelf een verjaardags taart maken maar je moet er wel bij blijven anders wordt het een smeerboel.En opruimen hebben ze dan geen zin in .Maar met gerechten bereiden komt er veel meer gevaar kijken met scherpe messen .olie en pannen op het gas .dat is voor kinderen op te jonge leeftijd in huis nog wat riskant vind ik .En dan ben ik het met e.woud die hier ook commentaar geeft eens dat het allemaal erg commercieel is van het echtpaar deBoer


  Maak melding

 4. Ik kook graag samen met de kinderen hoor..al lijken mij
  (@bernard) gebakken kaarten..niet zo lekker:P
  Ik heb een kinderkookboek waar makkelijke en simpele dingen
  instaan..maar om nou een kinderkookboek van johnnie
  en therese te kopen..hoeft voor mij niet echt.
  De prijs zal ook wel niet kinderachtig zijn:P


  Maak melding

Reageer