45e editie Internationaal Gitaarfestival Zwolle

Zwolle – Van 18 tot en met 27 oktober aanstaande vindt in Zwolle de 45e editie van het Internationaal Gitaarfestival Zwolle plaats. Hoofdgast is de Italiaanse meestergitarist Aniello Desiderio. Samen met zijn twee broers, violist Gennaro en pianist Gaetano, en slagwerker Salvatore Minale is Aniello te horen in drie verschillende concerten. Op 25 en 26 oktober speelt hij achtereenvolgens als solist, in een duo met viool en in het Quartetto Furioso.

In het programma van dit befaamde kwartet staan twee grootheden centraal: Astor Piazzolla en Antonio Vivaldi. Met de gekozen programmering – een keuze van de artiest zelf – wordt een breed publiek uitgenodigd tot een inspirerende ontmoeting met één van de grootste gitaarvirtuozen van dit moment. De drie concerten vormen het zwaartepunt van de serie van in totaal 6 concerten tijdens het festival van 2013. Belangrijkste overige activiteiten tijdens het festival zijn het ensembleweekend op 26 en 27 oktober, de openbare masterclasses op 24 oktober, de Gitaar Bazaar op zaterdag 26 oktober; een ontmoetingsplaats voor gitaarliefhebbers, gitaristen, met onder meer showcaseconcerten, gitaarbouwers en tal van activiteiten.

Het volledige programma en achtergrondinformatie is te vinden op www.guitarfestivalzwolle.nl. De concerten vinden plaats in De Statenzaal van de Bibliotheek te Zwolle aan de Diezerstraat 80, De Doopsgezinde kerk aan de Wolweverstraat 9 en het Atrium van Hotel Lumen aan de Stadionweg 20 te Zwolle. Alle andere activiteiten vinden plaats in het ArtEZ Conservatorium aan de stadsmuur 88 te Zwolle. 

Artikel delen:

Reageer