SV Zwolle tekent Fair Play-convenant

Zwolle – Voetbalvereniging SV Zwolle tekent woensdag 4 september 2013 tijdens een Fair Play startbijeenkomst voor alle vrijwilligers van de vereniging het convenant ‘Fair Play scoort!, ook bij sportverenigingen’. De afgelopen maanden is de vereniging door SportService Zwolle ondersteund bij het opstellen van een Fair Play plan voor de periode 2013-2015.

 

Tijdens de startbijeenkomst worden de vrijwilligers geïnformeerd over het plan en welke activiteiten er uitgevoerd gaan worden, zodat het thema door iedereen wordt gedragen. Zo wordt het handen schudden voor de wedstrijd ingevoerd bij alle jeugdteams en krijgen de aanvoerders een Fair Play aanvoerdersband. De scheidsrechters gaan voorafgaande aan de wedstrijd, met behulp van een scheidsrechterkaartje, met coaches in gesprek over wie welke rol heeft tijdens de wedstrijd. Tijdens de bijeenkomst wordt het convenant ‘Fair Play scoort!, ook bij sportverenigingen’ ondertekend. Na de ondertekening wordt het Fair Play-afsprakenbord van SportService Zwolle overhandigd aan SV Zwolle-voorzitter Wim van Enteren.

Op dit Fair Play-bord staan de vier hoofdafspraken die in Zwolle gelden met betrekking tot het thema, zowel op school, als in de wijk en dus ook bij de sportvereniging. Deze afspraken zijn:

  • We hebben Respect voor elkaar, de materialen en de omgeving;
  • We spelen Eerlijk volgens de regels;
  • We spelen Sportief, ook als het even niet zo goed gaat;
  • Iedereen kan en mag Meedoen.

Tijdens de komende seizoenen wordt onder andere het thema besproken bij de overlegmomenten met de trainers/coaches, wordt een Fair Play week georganiseerd, deelgenomen aan de theatertour ‘Wel winnen, hè!’ en wordt met publicaties op de website en in het Rondootje, de clubkrant, het thema onder de aandacht gebracht.

 

SportService Zwolle heeft contact met verschillende Zwolse sportverenigingen over het thema. Inmiddels hebben meerdere verenigingen het convenant ondertekend. Het streven is dat zo veel mogelijk verenigingen het convenant tekenen. Op deze manier komen kinderen op school, in de buurt en bij de sportvereniging in aanraking met Fair Play en kan een vuist gemaakt worden tegen asociaal en agressief gedrag!

Artikel delen:

Reageer