Wijken strijden in PEC Zwolle Street League

Zwolle – Op vrijdag 20 september start PEC Zwolle Street League. PEC Zwolle Street League is een straatvoetbalcompetitie voor jongeren van 12 t/m 15,  waarbij teams uit wijken in Zwolle tegen elkaar gaan strijden. Elk team wordt gevormd door spelers uit dezelfde wijk en heeft een veldje of pleintje in de wijk waar de thuiswedstrijden plaats kunnen vinden.

 

Naast het winnen van de wedstrijden kunnen de jongeren via een Like/Dislike systeem extra punten verdienen, door zich met het team in te zetten voor de wijk. Bijvoorbeeld door zwerfafval in de wijk op te ruimen of een buurvrouw te helpen in de tuin. Dit noemen we buurtbijdrages. Tot slot is er een derde manier om punten te verdienen, namelijk door actief deel te nemen aan thema avonden die in de winterstop worden georganiseerd. Deze thema avonden gaan in op actuele onderwerpen waar jongeren mee in aanraking komen. De scores van deze drie onderdelen worden bij elkaar opgeteld en zo wordt het winnende team bepaald.

Het thema van de PEC Zwolle Street League is  sportiviteit & respect. Met deze activiteit spreken wij een doelgroep aan die ook in uw wijk actief is. Naar alle waarschijnlijk vinden de wedstrijden op vrijdagavond plaats. De eerste teams hebben zich inmiddels aangemeld, maar er is nog plek voor een aantal teams.

Artikel delen:

Reageer