PEC Zwolle trekt buitenspeler Leroy Labylle aan

Zwolle – PEC Zwolle neemt Leroy Labylle per direct over van MVV Maastricht. De 20-jarige linksbuiten heeft een driejarig contract getekend bij de Zwolse club, met een optie voor één extra seizoen. Labylle speelde in totaal anderhalf seizoen voor MVV Maastricht. Hiervoor speelde hij voor de Belgische teams Standard Liège en KRC Genk. 
Technisch directeur van PEC Zwolle Gerard Nijkamp is zeer tevreden met de komst van Labylle: ,,Leroy is een speler die wij al lang volgen. Hij is een talentvolle voetballer, die technisch vaardig is, een groot loopvermogen heeft en met veel energie speelt. Hij heeft alle kenmerken die een PEC Zwolle-speler moet hebben. In Zwolle krijgt hij de tijd om te wennen aan het hogere niveau. We zijn erg content dat hij ons team komt versterken."

Ook Labylle is te spreken over zijn overstap naar Zwolle: ,,De transfer naar PEC Zwolle is de perfecte stap in mijn carrière. PEC Zwolle heeft een jonge groep spelers en een goede trainer. Het spel van de club past goed bij mij. Ik kijk ernaar uit om in het IJsseldelta stadion te voetballen." 

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Blijven hangen is dat telefoontje met trainer Ron Jans voor het seizoen. Het ging over iets triviaals, maar Jans bleef hoog opgeven over zijn selectie bij PEC Zwolle. Dat hij zo tevreden was over zijn spelersgroep. Hij was tijdig aangesteld bij zijn nieuwe club en had met manager Nijkamp de nieuwelingen gehaald die volgens hen nodig waren en betaalbaar. Mokotjo, Nijland, Klich, Fernandez. Hij verwachtte veel van zijn elftal. Hij barstte van de zin om te beginnen.

  Een week of vijf later is Zwolle koploper in de eredivisie. Voor de naar Twente vertrokken Mokhtar is maandag in stilte een vervanger aangetrokken die figureerde op de schaduwlijst. Het is goed zo. Het is dan maar de Nederlandse competitie, maar PEC Zwolle staat bovenaan. Dat is een felicitatie waard. Een club die aan beleid doet. Hoera.

  Misschien is het succes wel gebaseerd op geestelijke rijkdom.

  uit: ‘In zekere zin is PEC rijker dan Real Madrid’  Maak melding

 2. Bert Konterman uit Rouveen gaat aan de slag FC Twente. Konterman was eerder onder andere technisch directeur bij PEC Zwolle.

  Bij de Tukkers gaat de oud-voetballer van onder meer FC Zwolle, Feyenoord en Glasgow Rangers als assistent-trainer bij Jong FC Twente aan de slag. Daarnaast wordt hij betrokken bij de eerste selectie en de A1 van Twente.

  (Bron: Sensator.nl)


  Maak melding

Reageer