Start aanleg fietspad Marsweg – Ceintuurbaan

Zwolle – De gemeente Zwolle is maandag gestart met de aanleg van het fietspad tussen de Marsweg en Ceintuurbaan. Met de komst van het fietspad wordt het recreatieve routenetwerk in en om de stad sterk verbeterd. Zo wordt het eenvoudiger om van de binnenstad, Assendorp of de Pierik te fietsen naar de Wijthmenerplas en de achterliggende bosgebieden.

fietspad_marsweg_2.jpeg

Het fietspad wordt in fases aangelegd. Er wordt gestart met de bouw van de fietsbrug over het Almelose Kanaal, naast de spoorlijn. Daarna volgt de aanleg van het fietspad tussen de Marsweg en Ceintuurbaan. Het fietspad komt globaal evenwijdig aan de noordzijde van de spoorlijn te liggen. Nog eind dit jaar moeten de fietsbrug en het fietspad klaar zijn. Het fietspad wordt een betonverharding van 2,5 meter breed. Hierdoor kunnen ook wandelaars, mensen op een scootmobiel of bijvoorbeeld skeeleraars beter en plezieriger van de route gebruikmaken. Tussen de Ceintuurbaan en Kuijerhuislaan, via de IJsbaan Zalné, wordt het pad als wandelpad doorgetrokken richting de Westerveldse Aa. Mogelijk dat hier later ook een fietspad wordt gerealiseerd. Door de aanleg worden de recreatieve en toeristische mogelijkheden van de stad en het omliggende gebied vergroot. Ook maakt het nieuwe fietspad het mogelijk om op meerdere plekken vanuit de stad te starten met het Rondje Zwolle. De komst van de route draagt ook bij aan de kwaliteit van de herontwikkeling van bedrijventerrein Marslanden A. De aanleg van het fietspad wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel, via het Investeringsbudget Landelijke Gebied. 

Artikel delen:
Reacties 6
 1. zeker weer zo’n duur prestige project van een of andere losgeslagen ambtenaar!!!!!

  en ondertussen wij maar meer en meer betalen?

  hou es op!>:(>:(>:(


  Maak melding

 2. De uitgave staat gewoon op bladzijde 56 van deze begroting van de gemeente Zwolle. Dus niet een onverwacht prestige project.

  Er staan nog veel meer dingen in de begroting die ook veel geld kosten. Kunstgrasvelden voor sportclubs, bijdragen aan museums, aan culturele instellingen, scholen, geld voor wegen, onkruidbestrijding, riolering enzovoort. Net als fietspaden een taak van de gemeente. Een hoop dingen die jij belangrijk vindt en ook een aantal dingen die voor jou minder belangrijk lijken maar voor anderen belangrijk zijn.

  Totale begrote uitgaven in 2013 ?? 58.294.322,00. Deze ?? 102.000,00 is daar een erg klein deel van.


  Maak melding

 3. Goed plan, ik mis daar inderdaad een mooi stukje. Eén verzoekje; geen roosters zoals aan het eind van de Hanzebrug of korte haakse bochten, als skeeleraar wordt je daar gek van


  Maak melding

 4. @DP, sneu! Jij gaat ongetwijfeld minder betalen zodra de gemeente deze paden niet aanlegt….wat denk jezelf?!

  Verder: goed project! Ik ben een fanatiek hardloper die dit absoluut als een aanwinst ziet, want hoe meer van dit soort fietspaden, hoe leuker het is om te blijven hardlopen in de stad.  Maak melding

Reageer