Cursus Elementaire schrijftechnieken in Zwolle

Zwolle – De Schrijversvakschool voor Noord-Nederland organiseert op maandag 16 september om 19.00 uur op De Verhalenboot in Zwolle een proefles voor de cursus Elementaire Schrijftechnieken die vanaf oktober in Zwolle wordt gehouden. De proefles is gratis toegankelijk, maar aanmelden is wel vereist. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via contact@svsgroningen.nl.

De cursus Elementaire Schrijftechnieken loopt van 7 oktober tot en met 13 januari. In twaalf maandagavonden krijgen de cursisten een zeer volledig aanbod van proza, poëzie, essay, toneel en scenario. De cursus wordt door een aantal verschillende vakdocenten verzorgd. De cursus biedt toegang, na beoordeling van het werk van de cursisten, tot de vierjarige deeltijdopleiding van de Schrijversvakschool voor Noord-Nederland in Groningen.

Over de Schrijversvakschool 
De Schrijversvakschool Groningen, schrijversvakschool voor Noord-Nederland, biedt cursussen aan voor beginners en gevorderden, alsmede een vierjarige deeltijdopleiding. Aan de afdeling fictie van de school kunnen cursisten lessen volgen in poëzie, proza, essay, toneel, scenario en in schrijftraining, het kernvak van de school dat ook onderwezen wordt in Zwolle. Bij de afdeling non-fictie gaat het om de schrijvende kant van de journalistiek, zoals interview, reportage, onderzoeks- en wetenschapsjournalistiek en om literaire vormen van non-fictie.
Over de Verhalenboot
Door de cursus Elementaire schrijftechnieken aan te bieden in Zwolle, wil de Schrijversvakschool cursisten uit verder weg gelegen provincies de mogelijkheid bieden gedegen schrijfonderwijs te genieten in een dichtbij gelegen stad. De Verhalenboot ligt aan de Thorbeckegracht in het centrum van Zwolle. Dit centrum voor het verhaal en voor het vertellen is bij uitstek geschikt voor cursussen en trainingen gericht op het vertolken van het verhaal in al zijn vormen.
Aanmelden voor de cursus kan via www.deverhalenboot.nl/schrijversvakschool.
Artikel delen:

Reageer