Cursus wasschilderen bij Focus op Kunst

Zwolle – Focus op Kunst organiseert een cursus wasschilderen (encaustiek). Wasschilderen is een erg oude techniek die voor de schilderkunst uitgevonden is.

Er wordt geschilderd met reeds samengestelde gekleurde was, welke wordt verwarmd. Het verwarmen wordt gedaan met bijv. een strijkijzer, een warme pen, een hete plaat of een heteluchtpistool. Ook kan de was worden gesmolten en verwerkt worden met een kwast. Het schilderen gebeurt op speciaal papier. Daarnaast is het mogelijk om te schilderen op hout, maar ook op textiel. In een ontspannen sfeer ontdekt je je talenten, de chromatische* eigenschappen van was en de diverse toepassingen van het materiaal. De cursus is te volgen op dinsdag 24 september, 1 oktober, 8 oktober, 15 oktober, 22 oktober van 20.00 tot 22.00 uur en wordt gegeven door Peter de Jongste.

De kosten bedragen € 75,00 inclusief materiaal. Je kunt je opgeven via e-mail : creatief@focusopkunst.com, telefonisch op 038 4525802 of je komt even langs in onze winkel aan de Kamperstraat 3 in Zwolle.

* Chromatisch kleurgebruik wijst op het hanteren van trapsgewijs kleur- en toonverschillen.

Artikel delen:

Reageer