Verdachten vast voor overval goudhandelaar

Zwolle – In het onderzoek naar de overval op de Zwolse goudhandelaar op 29 april jl. zijn drie verdachten van 27, 25 en 25 uit Almere en Amsterdam aangehouden.

De goudhandelaar werd de avond voor Koninginnedag overvallen door een onbekende man. Hierbij werd de goudhandelaar in zijn been geschoten. Ook de twee jonge dochters van de goudhandelaar werden door de overvaller met een vuurwapen bedreigd. Hierna ging de overvaller er vandoor zonder buit. Uit verklaring van een te hulp geschoten buurman bleek dat de overvaller twee handlangers had.

Opsporingscommunicatie

Naar aanleiding van de overval en het door het slachtoffer opgegeven signalement werd een compositietekening gemaakt. Deze tekening werd in mei jl. op televisie d.m.v. opsporingsberichten in de programma’s Opsporing Verzocht en Onder de Loep (RTV Oost) getoond. Op basis van diverse tips en nader onderzoek werd de 27-jarige verdachte uit Almere op 3 juni door het arrestatieteam aangehouden in Almere en zit nog steeds vast. De tweede verdachte, een 25-jarige man uit Almere werd op 22 juli jl aangehouden. Ook hij zit nog vast. De derde verdachte, een 25-jarige man uit Amsterdam, werd op 5 augustus jl aangehouden in de PI in Zwolle. De man zat al gedetineerd voor andere strafbare feiten.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer