Living history in Stedelijk Museum Zwolle

Zwolle – Op zaterdag 14 september schenkt mevrouw Podt een kopje chocolade in voor haar gasten. U wordt ontvangen door een vriend van de familie en maakt kennis met de gewoonten van de rijke burgerij in de 18e eeuw. Speciaal voor deze gelegenheid is de oude Drostenhuisvoordeur tussen 12.00 en 15.00 uur de ingang van het statige huis. Deze ingang wordt nu alleen nog maar gebruikt bij bezoek van leden van het koninklijk huis.

2013_afb_persb_open_monumentendag.jpg 

De tuinkamer is tijdelijk gastenkamer. Hier kunt u aanschuiven en naar mooie verhalen luisteren over, onder andere, de traditie van koffie en chocolade drinken. Open Monumentendag staat kortom in het teken van living history; een manier om mensen als het ware mee terug in de tijd te nemen. Het werkt goed als de hele entourage meewerkt. In een moderne expositiezaal is het bijvoorbeeld moeilijker je in de Gouden Eeuw te wanen, ook al kijk je naar de prachtigste kunstwerken uit die periode. Wat helpt is om rond te dwalen in kamers die ingericht zijn met interieur van enkele honderden jaren geleden. Dit keer neemt u zelf actief deel door gezellig een kopje chocolade met de vrouw des huizes te drinken.

Buiten in de museumtuin bent u weer helemaal in het nu. Daar geeft de tuinarchitect Harry Pierik om 13.30 uur een rondleiding in de door hem aangelegde museumtuin. Dronk u chocolade in de tuinkamer, op het terras of in het museumcafé kunt u voor een goed kopje koffie/thee of wat fris terecht.

Artikel delen:

Reageer