Ballenmeiden Selectiedag Oranje bij Be Quick ’28

Zwolle – Voor meiden uit de regio die altijd al eens langs de lijn hebben willen staan bij een wedstrijd van Oranje, is 6 september een belangrijke dag. Dan maken zij namelijk kans om geselecteerd te worden als ballenmeisje voor de WK kwalificatiewedstrijd die het Nederlands Vrouwenelftal op 30 oktober speelt tegen Noorwegen. Ongeveer 150 kinderen zullen deelnemen aan deze selectiedag, die onder leiding zal staan van ex-internationals en broers Rob en Richard Witschge. De selectiedag wordt georganiseerd door de ING, hoofdsponsor van de KNVB. De middag vindt plaats bij voetbalclub Be Quick ’28 te Zwolle en start om 17.00 uur.

 

Tijdens deze Selectiedagen nemen de kinderen deel aan een aantal voetbalclinics onder leiding van professionele trainers en maken ze kennis met onder andere een ex-international. Met hun ervaring kunnen zij de kinderen uiteraard handige tips geven en aangeven waar ze op moeten letten. Aan het einde van de dag zal bekend worden gemaakt wie er geselecteerd zijn. Deze kinderen zullen langs de lijn staan bij de WK kwalificatiewedstrijd die de Oranje Leeuwinnen spelen tegen het Noorse vrouwenelftal op 30 oktober. Daar hebben ze een belangrijke taak: zij zullen de ballen zo goed mogelijk aan de speelsters moeten geven, een onmisbare schakel in een goede wedstrijd!

Nederland Voetballand, aangemoedigd door de ING

Sinds januari 2010 is de ING hoofdsponsor van de KNVB. ING wil het Nederlandse voetbal verder helpen. Dat vraagt om veel meer dan sponsoring van het Nederlands Elftal. De ING wil kinderen met meer plezier laten voetballen, amateurclubs helpen gezond te blijven en Oranje dichterbij brengen: voor kinderen en voor voetbalfans. Dat doet de ING onder de vlag van ‘Nederland Voetballand, aangemoedigd door de ING’.

 

Het Nederlands vrouwenelftal deed afgelopen zomer voor de tweede keer in de historie mee aan de eindronde van een groot titeltoernooi. En vrouwenvoetbal groeit. Dit najaar spelen de Oranje Leeuwinnen alweer de voorrondes voor het eerstvolgende WK in 2015 in Canada.

Artikel delen:

Reageer