Fundatie Zwolle 14 september gratis toegankelijk

Zwolle – In het kader van de nationale Open Monumentendag is Museum de Fundatie in Zwolle zaterdag 14 september tussen 11.00 en 17.00 uur gratis toegankelijk voor publiek. Kasteel het Nijenhuis en de omliggende beeldentuin (Heino/Wijhe) zijn zowel zaterdag 14 als zondag 15 september gratis te bezoeken.

 

In het Paleis a/d Blijmarkt in Zwolle zijn momenteel drie tentoonstellingen te zien. Hedendaagse fotografie in ‘Pieter Henket – The way I see it’, Duitse avant-gardekunst uit het interbellum van onder anderen Lovis Corinth en George Grosz in ‘Dans op de Vulkaan’ en een nieuwe reeks schilderijen van Jeroen Krabbé, getiteld ’Dum Vivimus Vivamus’. Daarnaast wordt met ‘Van Turner tot Appel’ het beste uit de eigen collectie getoond vanaf het midden van de 19e eeuw: internationale topstukken van William Turner, Vincent van Gogh, Edgar Degas, Piet Mondriaan, Francis Picabia, Gino Severini, Marino Marini, Karel Appel en vele anderen. ‘Dans op de Vulkaan’ loopt af op zondag 15 september, laatste kans om deze tentoonstelling te bezoeken.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Gratis naar de fundatie hoe is het mogelijk komt er anders geen publiek of zijn de tentoonstellingen niet interressant .Dit zal dan wel een dik tekort aan baten opleveren na zo,n dure verbouwing die het gebouw zijn historische waarde heeft ontnomen


    Maak melding

  2. Jammer Pjotr, dat je zo reageert. Bijzonder kort door de bocht. Het bezoekers aantal van de Fundatie is fors toegenomen mede door de interessante tentoonstellingen die er gehouden worden. Bezoekers komen niet zomaar vanuit het hele land naar de Fundatie.

    Dat er gratis entree wordt aangeboden is mede voor mensen zoals jij die eigenlijk geen idee hebben maar zo wel de mogelijkheid hebben om zich echt eens te verdiepen. Maar dat zal je wel teveel moeite kosten. Het is makkelijker, ongefundeerd, commentaar te leveren vanachter je pc! Jammer.


    Maak melding

Reageer