Stadsfestival Zwolle 2013 van start gegaan

Zwolle – Van 4 t/m 8 september vindt de tweede editie van het Stadsfestival plaats! Woensdagmiddag was, onder grote belangstelling, op het het festivalhart op het Rodetorenplein de start. Wethouder Nelleke Vedelaar was bij de opening.

start_stadsfestival_2013-14.jpg 

Het Stadsfestival is een meerdaags festival vol muziek en theater, dat zich afspeelt op en rond de stadsgrachten van Zwolle. Dit jaar breidt het festival zich uit met film en videokunst door de samenwerking met het Beeldbuis Filmfestival. Beide organisaties zijn van mening dat de ‘krachtenbundeling’ een aanvulling op het culturele aanbod van Zwolle is. Op deze manier wordt er in de eerste week van september een compleet cultureel programma neergezet in de binnenstad. Waar Beeldbuis een ‘podium voor film’ is, richt het Stadsfestival zich voornamelijk op muziek en theater. De stadsgrachten worden als uitgangspunt voor de locaties gebruikt.

start_stadsfestival_2013-15.jpg

start_stadsfestival_2013-5.jpg 

start_stadsfestival_2013-12.jpg 

Via Lees verder meer nieuws en de eerste foto’s van de voorstellingen…. 

Het Rodetorenplein is het gezamenlijke festivalhart; op deze locatie vindt de kaartverkoop plaats, is informatie te verkrijgen en is dit jaar aangekleed in Cubaanse stijl, met heuse Casitas waar kleine voorstellingen plaats vinden.

Het Beeldbuis Filmfestival is een spectaculaire korte film competitie waarin originele beginnende filmmakers in de meest bijzondere korte films strijden om de hoofdprijs, stimuleringsprijs en de publieksprijs. Een prikkelend evenement dat je alle hoeken van de filmwereld laat zien. Dit jaar pakt Beeldbuis tijdens het Stadsfestival voor het eerst uit met een meerdaags programma. Behalve de filmcompetitie waar het festival op zondag 8 september mee afsluit, krijgen ook videoprojecties een plek in de openbare ruimte. Zo is er in samenwerking met Het Fraterhuis weer buitenfilm op de Potgietersingel en vertonen een aantal videocollectieven uit het hele land indrukwekkende videokunsten.

Naast het filmprogramma van Beeldbuis kunnen bezoekers als onderdeel van het Stadsfestival een klassiek concert bijwonen in een stadstuin, genieten van een musicalroute of luisteren naar een dichter in een woonboot. De locatievoorstellingen ‘Langs de kade’ worden de tweede editie ingevuld door o.a. Gnaffel met Vuil Water, Kameroperahuis met Romea & Julia, Karin Gerfen met Hangende Stad en de Jonge Honden met Vuurtoren. In samenwerking met de Rabobank IJsseldelta, ArtEZ hogeschool voor de kunsten en Song & Dance worden meer programmadelen ingevuld.

Vanaf vrijdag 06 september zijn er gratis concerten bij te wonen aan de Thorbeckegracht. Meer informatie is te vinden op de website; www.stadsfestival.nl  en op www.beeldbuisfilmfestival.nl.

start_stadsfestival_2013-13.jpg 

04-09-2013_opening_stads_theater_rodetorenplein-n.vedelaar03.jpg

04-09-2013_opening_stads_theater_rodetorenplein-n.vedelaar04.jpg 

start_stadsfestival_2013-11.jpg

Romeo en Juliët

04-09-2013_opening_stads_theater_rodetorenplein-n.vedelaar05.jpg

04-09-2013_opening_stads_theater_rodetorenplein-n.vedelaar07.jpg 

start_stadsfestival_2013-9.jpg

start_stadsfestival_2013-10.jpg

start_stadsfestival_2013-8.jpg

start_stadsfestival_2013-7.jpg

start_stadsfestival_2013-6.jpg

Expo in de kelder van het stadhuis::

start_stadsfestival_2013-4.jpg

start_stadsfestival_2013-3.jpg

start_stadsfestival_2013-2.jpg

start_stadsfestival_2013-1.jpg 

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Kan iemand de foto’s 4 en 5 doorspelen aan de Gemeente Zwolle, een bepaalde aannemer, een bepaald ondernemersechtpaar in de Zwolse horeca en aan een aantal reaguurders op dit weblog?! Wellicht dat die foto’s hen op ideeën brengt! Lol!


  Maak melding

 2. Altijd fijn om te zien dat de dure brug nog gebruikt wordt. -not- Er moet dus een tijdelijke brug geplaatst worden terwijl daarnaast een gloednieuwe brug staat, waar in principe niks mis mee is. Behalve dat ze ‘m niet willen gebruiken totdat de rechtzaak er over geweest is. (Want anders zou er mogelijk gezegd kunnen worde dat de schade tijdens het gebruik is ontstaan.)

  Wat een rare wereld leven we in: vespild geld.


  Maak melding

 3. Vind het erg jammer dat in de aanloop naar het festival toe dat de suggestie gewekt wordt dat de concerten gratis zijn. Of ik moet me vergissen, maar dit is slechts in een enkel(e) geval zo. Beetje raar hoor, maar er moet gewoon entree betaald worden en vind dat dat duidelijker gecommuniceerd moet worden.


  Maak melding

 4. Ik betaalde gisteren 4 euro voor een flutkoortje wat zich Kwartet noemt. Echt niet zuiver, en bij elk liedje een stemvork tegen de slapen houden. Het was gewoon niks en zonde van het geld. Ook ik was van mening dat het meeste toch wel gratis zou zijn. Zeker voor een kinderlijk niveau als wat ik gezien en gehoord heb. Zo zijn er ook optredens van eerste jaars artez studenten. En dat vraagt entree 😮


  Maak melding

 5. @Ruud, ben het niet met je eens, in alle programma’s van dit festival die ik gezien heb, stond toch echt duidelijk voor welk onderdeel er betaald moest worden, en welke gratis zijn.


  Maak melding

 6. Door vrijwel overal entree te vragen mag je je afvragen of je de titel Stadsfestival mag dragen. Jan met de pet zal in dit geval niet met cultuur kennismaken of voor cultuur kiezen, en dat is een gemiste kans.


  Maak melding

 7. @miriam, soms zal Jan mt de pet zich ook ergens bij neer moeten leggen. Er worden voor mijn gevoel veel activiteiten georganiseerd waar je gewoon gratis naar toe kunt.
  Ben benieuwd hoeveel zoals jij noemt Jan met de pet mensen na toe gaan.


  Maak melding

Reageer