Opstelten opent IBT Koninklijke Marechaussee

Zwolle – Woensdag is in Zwolle het zogeheten Integraal Beroeps Trainingscentrum van de Koninklijke Marechaussee geopend door minister Opstelten van Veiligheid en Justitie. Medewerkers van de politie en de Koninklijke Marechaussee in noord- en oost-Nederland kunnen hier hun praktijkvaardigheden trainen.

04-09-2013_centrum_marachausse-min.opstelten-h.j.meyer09.jpg 

Het IBT omvat een sporthal, een kracht- en fitnessruimte, een zelfverdedigingsruimte en een ‘oefenstraat’. Daar kunnen medewerkers worden getraind in het omgaan met agressie in stedelijk gebied in gebouwen zoals een bar/café, supermarkt, bank en woningen. In zijn openingstoespraak zei minister Opstelten dat politiewerk topsport is. Volgens hem is het daarom belangrijk dat medewerkers van de politie over een goede training en trainingsfaciliteiten beschikken, zodat ze goed voorbereid zijn en blijven op de praktijk.

 04-09-2013_centrum_marachausse-min.opstelten-h.j.meyer04.jpg

04-09-2013_centrum_marachausse-min.opstelten-h.j.meyer07.jpg

04-09-2013_centrum_marachausse-min.opstelten-h.j.meyer01.jpg 

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

orig jaar zorgde Opstelten er al voor dat politiemedewerkers meer trainingsuren kregen zodat zij een mentale weerbaarheidstraining kunnen volgen. Eind 2015 zullen 30.000 agenten deze training hebben gevolgd. De Nationale Politie ontwikkelt bovendien nieuw IBT-onderwijs waarin ook deze mentale krachttraining is opgenomen, en waarin veel aandacht is voor de praktijk en het simuleren van stresssituaties op straat.

De minister is ervan overtuigd dat de herziening van het IBT-onderwijs bijdraagt aan betere politieprestaties en een groter vertrouwen van het publiek in het optreden van de politie. Ook het nieuwe trainingscentrum levert daar volgens Opstelten een belangrijke bijdrage aan.orig jaar zorgde Opstelten er al voor dat politiemedewerkers meer trainingsuren kregen zodat zij een mentale weerbaarheidstraining kunnen volgen. Eind 2015 zullen 30.000 agenten deze training hebben gevolgd. De Nationale Politie ontwikkelt bovendien nieuw IBT-onderwijs waarin ook deze mentale krachttraining is opgenomen, en waarin veel aandacht is voor de praktijk en het simuleren van stresssituaties op straat.

De minister is ervan overtuigd dat de herziening van het IBT-onderwijs bijdraagt aan betere politieprestaties en een groter vertrouwen van het publiek in het optreden van de politie. Ook het nieuwe trainingscentrum levert daar volgens Opstelten een belangrijke bijdrage aan.

04-09-2013_centrum_marachausse-min.opstelten-h.j.meyer02.jpg

04-09-2013_centrum_marachausse-min.opstelten-h.j.meyer03.jpg

04-09-2013_centrum_marachausse-min.opstelten-h.j.meyer08.jpg

04-09-2013_centrum_marachausse-min.opstelten-h.j.meyer06.jpg 

Artikel delen:
Reactie 1
  1. laat opstelten maar nuttig werk gaan doen als minister in plaats van deze feestelijkheden van openingen bij te wonen .Gezien zijn leeftijd kan hij er eigenlijk beter uit want is niet meer van deze tijd en past tussen de bejaarden.Maar ja zo,n minister salaris zal hij wel niet willen missen


    Maak melding

Reageer