Expositie aquarellen in De Bres

Kunstenares Gé Bos-Riemersma exposeert deze zomer aquarellen in Inloophuis De Bres. Zij selecteerde een tiental werken van haar hand die tevens te koop worden aangeboden onder beding dat een derde van de opbrengst ten goede komt aan De Bres. De thematiek van de schilderijen loopt uiteen van stillevens van bloemen en fruit, tot landschappen.

Het inloophuis draait geheel op vrijwilligers. Voor de behuizing en vaste lasten, en de kosten van de koffie en thee, een koekje, de krant en het kopje bouillon is de Bres afhankelijk van financiële hulp van verschillende sponsors. De verkoop van de tentoongestelde aquarellen is hiervan een prachtig nieuw voorbeeld. Bos-Riemersma maakte zich het aquarelleren eigen binnen de ‘Ugchelse Schildersschool’ en herontdekte daar het ‘spelen met de materialen’ zoals water, verf, papier en kwasten. Aquarel past haar het beste vanwege de spontaniteit en de kleur. Een techniek waar ze iedere keer weer de strijd mee aanbindt. Wat op papier staat kan immers niet meer weg of over. Bos geniet juist van de verrassingen die gebeuren tijdens het schilderen.

Een ieder kan de aquarellen vrijblijvend bekijken tijdens de openingstijden van Inloophuis De Bres: maandag t/m vrijdag, en op koopzondag (elke eerste zondag van de maand) van 13.30 uur tot 16.30 uur. Prijzen variëren van € 90,- tot ruim € 200,-

Artikel delen:

Reageer