‘VakantieBieb-app’ slaat aan

Zwolle – Meer dan 100.000 mensen maakten deze zomer gebruik van de ‘VakantieBieb-app’, een app van de Bibliotheek met ruim 50 e-books voor op vakantie. Van de gebruikers is ongeveer driekwart lid van de Bibliotheek. In totaal werden meer dan 535.000 boeken gedownload. Na de Lees meer-campagne, die van december tot afgelopen juni liep, is ook deze actie van bibliotheken een succes te noemen.

 

vakantiebieb.jpeg 

 

Tijdens deze zomeractie van de Bibliotheek waren de e-books te lezen van 3 juli tot 1 september 2013. In de herfst (30 september t/m 27 oktober 2013) en rond kerst (9 december t/m 5 januari) komt er een nieuwe selectie e-books beschikbaar, die 4 weken te lezen zullen zijn. Directeur Diederik van Leeuwen van Stichting Bibliotheek.nl (BNL) is erg tevreden met het resultaat: ‘We hebben veel enthousiaste reacties van lezers, uitgevers en bibliotheken ontvangen. Bibliotheken komen met de VakantieBieb tegemoet aan de groeiende vraag naar e-books. Daarnaast geeft de VakantieBieb ons meer inzicht in de interesse van de e-booklezers’.

Behalve via de VakantieBieb kunnen nu ook al 40.000 rechtenvrije en meer dan 500 rechtendragende e-books worden gelezen via diverse andere diensten van de Bibliotheek.  BNL verwacht dat de teller eind dit jaar op ruim 2.000 rechtendragende e-books staat.

Artikel delen:

Reageer