Filmtheater start Fraterhuis Academie

Zwolle – Filmtheater Fraterhuis begint iets nieuws : de Fraterhuis Academie aan het Celepleintje in de historische binnenstad. Op de plek  waar het Zwolse onderwijs landelijke bekendheid verwierf met iconische schoolmeesters zoals Joan Cele en Willem Bartjens, start het Fraterhuis opnieuw met gedegen onderwijs.

 

Het Fraterhuis ziet hiermee een langgekoesterde wens in vervulling gaan. Het onafhankelijke Filmtheater is met bijna 70.000 bezoekers per jaar en een verrassende programmering een regionaal begrip geworden. En dat smaakt naar meer, de ambities liggen hoog. Vanuit bezoekers kwam vaak de vraag naar een cursus of meer, en daar gaat het Fraterhuis nu gehoor aan geven. “De (bijna) wekelijkse landelijke premières in onze actuele programmering zijn een bekend fenomeen geworden, nu is het tijd voor een volgende stap in de verdieping van ons aanbod”, aldus directeur Henriëtte Boerhof.

Semester 2013-2014

De Fraterhuis Academie gaat dit najaar voortvarend van start met twee OPWARMERS; twee afzonderlijk te volgen lezingen. Het “semester” vervolgt in januari 2014 met een collegereeks over de Scandinavische film in twee reeksen; KOUD en KOUDER.

 

Lezingen

In het najaar trappen we af met twee OPWARMERS. Twee afzonderlijk te volgen lezingen rondom terugkerende thema’s zoalsIconen van de Regie (over de gebroeders Coen) en Filmaspecten (over begintitels).

Deze “filmlessen” worden gegeven door filmmaster drs. C.T.H.J.Hoogenbosch en duren drie uur inclusief pauze en zijn natuurlijk niet compleet zonder een kijkje in de filmcabine, koffie/thee en een goodiebag met o.a. de lesstof voor thuis. Er is ruimte voor vragen, discussie en nazorg.

 

Zaterdag 9 november   11.00 – 14.00 uur gebroeders Coen 20 euro / Vrienden 15 euro

Zaterdag 28 december   11.00 – 14.00 uur begintitels 20 euro / Vrienden 15 euro

 

Aanmelden en meer info : kantoor@filmtheaterfraterhuis.nl

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Ik zou wel eens willen weten wat deze directrice verdiend op jaar basis,mede,omdat vrijwel alles op vrijwilligers draait en er ook nog de schijnbaar nodige subsidies binnen komen.
    Eigenlijk gek met zoveel bezoekers en vrienden.
    Groet,
    Carlos


    Maak melding

Reageer