Vertraging op treintraject Zwolle – Dronten

Zwolle – Tussen Zwolle en Dronten rijden geen Sprinters door een defecte wissel. Er rijden stopbussen tussen Zwolle en Dronten.

Treinreizigers voor de Hanzelijn moeten rekening houden met een extra reistijd van 15 – 30 min. De verstoring is naar verwachting rond 23.45 uur verholpen.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Een storing die dinsdagochtend al begon en hopelijk eind van vandaag is opgelost.
  Mijn vermoeden is dat er onderdelen vervangen moeten worden die niet op voorraad waren. Wel opvallend, want de spoorlijn is nog geen jaar in gebruik…


  Maak melding

 2. Aanvulling op bovenstaande reactie:
  Ellende is maandag al begonnen. Toen was er eerst sprake van een defecte trein, waardoor Zwolle-Amersfoort en Zwolle-Lelystad er tijdelijk uit lag.
  De trein heeft op de Hanzeboog een wissel kapot gereden, mogelijk doordat hij door rood reed.
  Wissel is dusdanig kapot dat meerdere delen vervangen moeten worden en dat kan alleen ’s nachts. Overdag passen de sprinters via de Hanzelijn niet in het drukke treinenschema erbij, waardoor ze vervangen moeten worden door bussen.
  Huidige prognose: zeker tot en met zaterdag geen sprinters Zwolle-Dronten.


  Maak melding

 3. Echt absurd dat het voor een trein mogelijk is om door rood te rijden! Als je in een bus zit en je ziet dat deze door rood rijdt zul je de chauffeur daar toch zeker op aanspreken? Zo’n treinmachinist heeft verantwoordelijkheid over nog veel meer mensen!


  Maak melding

Reageer