Pilot met beveiligingscamera in Sassenstraat

Zwolle – Donderdag is er bij ondernemer Scapa in de Sassenstraat door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CVV) op verzoek van het Ondernemersvereniging Citycentrum Zwolle een veiligheidsscan uitgevoerd. Scapa doet mee met een pilot om te ervaren hoe het is om een beveiligingscamera in het pand te hebben.

 

Met de resultaten van de scan gaat Citycentrum subsidie aanvragen voor het plaatsen van een beveiligingscamera in het pand. Ook andere ondernemers kunnen subsidie krijgen voor veiligheidsmaatregelen. Heeft u interesse in een gratis veiligheidsscan? Dat kan door een mail te sturen naar info@citycentrum-zwolle.nl. Die zorgt dan voor een collectieve aanvraag bij het VKB-secretariaat, zodat het winkelgebied zo snel mogelijk aan de beurt is. Ondernemers worden vervolgens telefonisch benaderd voor een afspraak.

Hoe veilig is uw zaak?

Op 1 januari 2013 is de nieuwe aanpak Veiligheid Kleine Bedrijven (VKB) van het ministerie van Veiligheid en Justitie van start gegaan. Ondernemers die hun zaak veiliger willen maken, krijgen een gratis veiligheidsscan en ontvangen een bijdrage van maximaal 1.000 euro voor veiligheidsmaatregelen. De nieuwe aanpak geldt voor alle kleine bedrijven met maximaal 5 filialen en maximaal 10 fulltime medewerkers per filiaal. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) voert de aanpak uit.

 

Gratis veiligheidsscan

In ongeveer anderhalf uur onderzoekt een onafhankelijke veiligheidsadviseur van het CCV uw onderneming op zwakke plekken in de organisatorische, bouwkundige, elektronische en digitale veiligheidsmaatregelen. Overigens vraagt de adviseur maar een kwartiertje van uw eigen tijd om de scan met u door te nemen. U krijgt dan tevens concrete aanbevelingen en tips voor uw zaak.

 

1.000 euro bijdrage voor veiligheidsmaatregelen

Mocht u op basis van de veiligheidsscan willen investeren in maatregelen om de veiligheid in uw zaak te verbeteren, dan kunt u kiezen uit diverse VKB-pakketten met veiligheidsmaatregelen. Denk bijvoorbeeld aan een preventietraining voor uw medewerkers, een camerasysteem, inbraakdetectie, een pinapparaat, een afroomkluis of combinaties hiervan. De helft van uw investeringen wordt vergoed vanuit de aanpak Veiligheid Kleine Bedrijven, tot een maximum van 1.000 euro.

 

Wilt u meer weten over de nieuwe aanpak Veiligheid Kleine Bedrijven? Kijk dan op www.hoeveiligisuwzaak.nl

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer