Berkum opent tegen CSV Apeldoorn

Zwolle – Berkum speelt op zaterdag 7 september zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen 2013-2014 in de Hoofdklasse C. De Zwollenaren nemen het dan op eigen terrein op tegen CSV Apeldoorn, een team dat op veel fronten is gewijzigd.

“CSV is altijd een voetballende ploeg en het is prettig om tegen zo’n tegenstander te starten,” vindt Berkum-trainer Roeland ten Berge. “We hebben er zin in want we zijn tevreden over onze voorbereiding. Onze ploeg is goed op elkaar ingespeeld en zeker in de bekerwedstrijden stonden we goed. Dat is een prima test geweest.”

Berkum versloeg in die bekerduels zondaghoofdklasser MSC in Meppel met 0-2 en vermorzelde daarna eersteklasser DOS Kampen met liefst 7-1 waardoor de Zwollenaren redelijk makkelijk doorstroomden naar de knock-outfase van het bekertoernooi. De ploeg van coach Ten Berge liet daarbij goed combinatiespel zien en liet vooral in de tweede wedstrijd weinig heel van de tegenstander.

Tegenstander CSV is, na een wat moeizaam uitstapje van een jaar in de Hoofdklasse A, weer terug in de poule met oostelijke en noordelijke hoofdklassers. Na het laatste seizoen is er heel wat veranderd bij de Apeldoorners. Zo maakte trainer John van Loen plaats voor Richard Karrenbelt, vorig seizoen actief bij SC Genemuiden, en zijn er liefst negen nieuwe gezichten in de eerste selectie van CSV. Daarbij zijn mensen die uit de eigen gelederen zijn doorgegroeid maar ook voetballers van ‘buitenaf’, zoals Melvin Bresser (WHC), Patrick Jansen (DETO Twenterand) en Buruk Tekay (SVZW). Zeer onlangs kwam daar nog centrale verdediger Jeroen Drost bij die tot voor kort uitkwam voor De Graafschap en daarvoor bij onder meer Heerenveen en FC Zwolle. Ook verder is er in de Apeldoornse selectie de nodige kwaliteit met spelers als Ugur Yildirim, die een profverleden heeft bij onder anderen Heerenveen en ook één wedstrijd voor het Nederlands elftal uitkwam. Yildirim, die in 2005 ‘wereldkampioen vrije trappen’ werd, kwam na een mislukt profavontuur in Turkije terug in Nederland bij AGOVV en verkaste daarna naar CSV Apeldoorn.

CSV plaatste zich onlangs voor de volgende ronde van de bekerstrijd door, na overwinningen tegen DVV en Eemdijk, met 2-2 gelijk te spelen bij hoofdklasser VVA ’71. De Apeldoorners tekenden daar op hun eigen site bij aan dat CSV in dat laatste duel meer had gekregen dan waar de ploeg recht op had. VVA, waarvan Berkum in de oefencampagne ruim afstand nam, kwam op een 2-0 voorsprong maar zag CSV zeven minuten voor het einde terugkomen door een goal van Richard van Schooten. Na vijf minuten blessuretijd (!) maakte invaller Modou Nyang er zelfs nog 2-2 van. Trainer Karrenbelt was daar niet echt tevreden mee. “Het was een rommelige wedstrijd. Pas aan het eind van de eerste helft kregen we iets grip op de wedstrijd. We moeten leren meer druk op eigen helft te zetten,” aldus de CSV-coach.

Of zijn ploeg dat inmiddels heeft geleerd zal zaterdag blijken bij de wedstrijd Berkum-CSV Apeldoorn op het Zwolse sportpark De Vegtlust. Onder leiding van scheidsrechter B.J. Fikkert uit Hellendoorn zal daar om 14.30 uur worden afgetrapt.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Tegen wie openen, Bequick’28, ZAC, WFV, Zwolse Boys, Diezewest, SVI, CSV, sv Zwolle, Ulu sport, Windesheim, Wythem, Edon, Storica? Of is er maar één club belangrijk op weblog Zwolle?


  Maak melding

 2. Berend, als Be Quick’28, ZAC, WFV, Zwolse Boys, Diezewest, SVI, CSV, sv Zwolle, Ulu sport, Windesheim, Wythem, Edon, en Storica een artikeltje hierover sturen naar Weblog Zwolle, dan wordt dat ook gewoon geplaatst. De artikelen op Weblog Zwolle zijn voor een heel groot deel teksten die anderen inzenden. De bal ligt dus bij die clubs zelf.


  Maak melding

 3. Zoals WLZ het doet met voetbal vind ik meer dan prima. Ik heb niet veel met sport, maar wat de hoofdklassers en eredivisieteams doen wil ik wel weten. En precies dat doet WLZ.


  Maak melding

 4. Jullie hebben gelijk. Mijn reactie op het stuk van Berkum is eigenlijk een tricker voor de andere voetbalclubs. Weblog Zwolle is een goed podium om te communiceren. Ik weet zeker dat veel bestuursleden van andere clubs Weblog Zwolle ook lezen.


  Maak melding

 5. Tot enkele jaren terug kon je je sport artikeltje opsturen tot je een ons woog.

  Werd nooit geplaatst aangezien sport niet interessant genoeg was. Ik begrijp die clubs dus wel.;)

  Boontje komt om zijn loontje


  Maak melding

Reageer