De Markesteen maakt een vuist tegen pesten!

Zwolle – 
Openbare Daltonschool Markesteen vindt het belangrijk om aandacht te besteden aan het tegengaan van pesten. De week van 8 tot en met 14 september 2013 is in Zwolle uitgeroepen tot de Week tegen pesten. Tijdens deze week werken verschillende instanties in Zwolle samen om het pesten onder de aandacht te brengen.

Het motto van deze week is: ‘Complimenten: doen!’. Vanaf woensdag 4 september is in de hal van De Markesteen op het podium een complimentenslinger te vinden. Ouders, leerlingen en teamleden kunnen hier een compliment voor iemand of iets ophangen.

 

Op maandag 8 september is er met de hele school een gezamenlijke aftrap. Het thema staat in de week centraal in alle groepen. Alle leerlingen en teamleden krijgen een polsbandje met de tekst: ‘Pesten, ik doe er niet aan mee’. Op deze manier laat iedereen zien dat de Markesteen een vuist maakt tegen pesten.  

In alle groepen wordt uitgebreid aandacht besteed aan het onderwerp. Iedere groep begint met een woordveld over pesten of respect, daarnaast worden er in de groepen verschillende andere activiteiten gedaan die betrekking hebben op pesten en/ of complimenten geven en ontvangen. De onderwijsmethode Kanjertraining speelt hierbij natuurlijk ook een rol. Op woensdag 11 september worden er door de Bibliotheek Zwolle in alle groepen gastlessen verzorgd over dit onderwerp.  

De week tegen pesten wordt georganiseerd door het Netwerk Jeugd en Gezin Zwolle (NJG), gemeenteraadsleden en jongeren. 
Voor meer informatie: www.markesteen.nl

Artikel delen:

Reageer