Expositie Bert Heersema in Westenhage

Zwolle – Van 7 september tot en met 8 november exposeert Bert Heersema in woonzorgcentrum Westenhage aan de Voorsterweg 44-001 in Westenholte. Er zijn circa 12 kunstwerken te bewonderen, waaronder diverse portretten, figuren en ‘noirs’. De expositie is op werkdagen te bezichtigen van 10.00 tot 16.00 uur en in de weekenden van 10.00 tot 13.30 uur.

 

Belangrijke herkenbare aspecten in het werk van Bert Heersema zijn terugkerende beeldkenmerken, zoals volumes, kleurpalet, sterk contrast, fotografisch realisme en ruimtelijkheid. “In tegenstelling tot vele schilders – die trouw blijven aan hun onderwerp, uitvoering en realisme – is in mijn werk juist een zoektocht te bespeuren naar het aftasten van de grenzen hiervan. Het is dan ook eerder fotografisch dan het dagelijkse realisme om ons heen."

"Sfeer en ruimte, worden niet bepaald door realistische details maar juist door vaagheid; kleur en eenheid worden vastgelegd door verschillende, soms experimentele, uitvoeringen. En zonder herkenbaarheid en realisme te verliezen, moet het werk – voor de beleving van de toeschouwer – bovenal ook een mooi geschilderd werk zijn”, aldus Bert Heersema.  

 

Meer informatie: www.heersema.wordpress.com

Artikel delen:

Reageer