1000 winkels beoordeeld op toegankelijkheid

Zwolle – Op vrijdag 13 september zal R.E. de Heer, wethouder economische zaken, een oorkonde uitreiken aan een winkelier die extra moeite heeft gedaan om de toegankelijkheid van de winkel te verbeteren voor mensen met een beperking. Deze winkel heeft haar gehele vloer verhoogd, zodat er geen hoogteverschil meer is met het straatniveau.

 

Tevens zal de wethouder stilstaan bij het feit, dat er in Zwolle meer dan 1000 winkels en horecagelegenheden zijn beoordeeld op hun toegankelijkheid. De ambassadeurs van City Unlimited (allen mensen met een handicap) beoordelen winkels en horeca in Zwolle op het gebied van toegankelijkheid en klantvriendelijkheid. Deze ervaringen worden weergegeven op de website http://www.uitinzwolle.nl. Voor zover bij City Unlimited bekend, is er geen enkele stad in Nederland waarbij er zoveel winkels en horeca zijn beoordeeld.

De beoordelingen en de uitreiking van de oorkonde is een initiatief van City Unlimited.

Een samenwerkingsverband van de gemeente Zwolle, de Zwolse Gehandicaptenraad, MEE IJsseloevers en UitinZwolle.nl. Meer informatie vind u op www.city-unlimited.com.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer