Jesper Drost scoort bij debuut in Jong Oranje

Zwolle – PEC Zwolle speler Jesper Drost heeft donderdag zijn debuut gemaakt bij Jong Oranje tijdens het EK-kwalificatieduel tegen Jong Schotland. Oranje won de eerste groepswedstrijd met 4-0.

Jong Oranje begon in Nijmegen het eerste EK-kwalificatieduel met Jong Schotland stroef. Het was dat Warner Hahn zijn doel goed verdedigde anders was de thuisploeg op achterstand gezet. De enige serieuze dreiging kwam van Ajacied Ruben Ligeon die zijn inzet gekeerd zag door de Schotse doelman. Na een doelpuntloze eerste helft ging het in de tweede helft beter met Jong Oranje. In de 52e minuut stiftte Feyenoorder Tonny Vilhena de bal onderkant lat binnen, 1-0. Nadat Jong Schotland twee goede kansen op de gelijkmaker onbenut had gelaten, scoorde Luc Castaignos de 2-0.

Mike van der Hoorn tilde de marge naar drie, nadat hij een hoekschop van de voet van Memphis Depay binnenkopte, 3-0. Het slotwoord was aan invaller Jesper Drost die de 4-0 aantekende. Komende maandag speelt Jong Oranje in Luxemburg het tweede kwalificatieduel.

Opstelling Jong Oranje: Hahn, Ligeon, Van der Hoorn, Denswil, Koppers; Ebecilio (70. Drost), Van Ginkel (85. Sporkslede), Vilhena, Promes, Castaignos, Depay (78. Slagveer).

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer