Duo Denken in Beeldenpark Anningahof

Zwolle – Van 12 oktober tot en met 16 november 2013 plaatsvindt in het Beeldenpark Landgoed Anningahof in Zwolle de tentoonstelling Duo Denken plaats. Het kunstproject wordt georganiseerd door Wim van der Beek. Hij is als curator actuele kunst verbonden aan het BKV-fonds dat door de gemeente Zwolle is ondergebracht bij Kunst & Zo.

 

1_watermonster_en_actricedef_2.jpg 

De titel ‘Duo Denken’ refereert aan een essay dat Van der Beek eerder over dit onderwerp schreef. Aan de hand van beelden, installaties, films en videowerken presenteert hij samenwerkingsverbanden van twaalf kunstenaars die hun eigen identiteit ondergeschikt maken aan het denken en werken als twee-eenheid met hun artistieke partner. Het gaat dus niet om incidentele maar om structurele samenwerking. Aan het geëxposeerde werk is niet te zien wat de individuele inbreng van de kunstenaars is geweest. Persoonlijke ideeën en individuele opvattingen gaan op in een unieke symbiose openbaart wat ‘twee zielen, één gedachte’ letterlijk inhoudt.

Deelnemende kunstenaarsduo’s zijn: Gerard Groenewoud en Tilly Buij, Chaja Hertog en Nir Nadler, Albert Dedden en Paul Keizer (Space Cowboys), Martin en Inge Riebeek, Elsa Stansfield en Madelon Hooijkaas, Liet Heringa en Maarten van Kalsbeek. 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer