Open Monumentendag in Het Vrouwenhuis

Zwolle – In museum Het Vrouwenhuis aan de Melkmarkt 53 te Zwolle worden op Open Monumentendag zaterdag 14 september twaalf gratis rondleidingen gehouden. Het Vrouwenhuis sluit helemaal aan bij het thema van dit jaar, ‘Macht & pracht’.

om_13-gang_met_houten_tongewelf_vrouwenhuis_zwolle_67.jpg 

Het (Oude) Vrouwenhuis was oorspronkelijk een hofje voor bejaarde vrouwen, gesticht in 1742 door Aleida Greve (1670-1742). Zij werd wel de rijkste vrouw van Zwolle genoemd. Het huis werd in de 17de eeuw bewoond door burgemeesters die tot de rijkste burgers van Zwolle behoorden. Zij lieten hun huis volgens de laatste mode verfraaien. De vele marmeren vloeren, de sfeervolle gang met houtsnijwerk aan de Voorstraat en de Regentenkamer herinneren aan deze tijden. Vanaf 11.00 uur begint elk half uur een rondleiding. De laatste is om 16.30 uur. Een rondleiding duurt ca. 30 minuten en er kunnen 15 personen per rondleiding mee. De ingang bevindt zich aan de Voorstraat 46. De toegang is gratis.

Vanwege de drukte kan men het beste telefonisch reserveren op tel. 422 48 23. Meer informatie is te vinden op www.vrouwenhuiszwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer