DuurzaamZwolle in nieuw jasje

Zwolle – De website van DuurzaamZwolle is geheel vernieuwd. Nieuwe look en nieuwe feel. Nieuwe opzet. Bij de tijd. Actueel lokaal én nationaal nieuws over duurzaamheid. Agenda en programma’s. En een schat aan informatie voor iedereen die met duurzaamheid aan de slag wil.

Na aan ingrijpende ‘verbouwing’ hebben we de website van DuurzaamZwolle helemaal vernieuwd. Nu kunnen we weer jaren vooruit met de techniek en de ruimte. De nieuwe indeling verlaat het oude denken in ‘thema’s’ van duurzaamheid. We denken niet meer in ‘energie’ en ‘water’. Nu sluiten we aan bij de gebruiker met ‘ingangen’ volgens de dagelijkse leefwereld.

Op de site vind je informatie geordend volgens wat je dagelijks tegenkomt. Zo kun je bijvoorbeeld kijken bij ‘huis’, ‘voeding’ en ‘vervoer’. Onder deze en andere thema’s zijn veel afzonderlijke hoofdstukken opgenomen met daarin een schat aan informatie. Begrijpelijke uitleg over de onderwerpen, verwijzingen naar achtergronden en relevante specialistische sites.

Heel duidelijk in de vernieuwde site is een speciale kolom voor alles dat met Zwolle te maken heeft. Zo zie je in één oog-opslag wat er bij een bepaald onderwerp in Zwolle is te doen of te halen ! Daarmee is de site in principe ook geschikt voor gebruik in andere gemeentes: de lokale informatie kan eenvoudig worden aangepast.

‘DuurzaamZwolle’ is een burgerinitiatief van Reiné Gadellaa en partners Charles Nauta en Alan Lentz.

Tijdens de Earthship-lezing op 10 september in de DoePark de Nooterhof wordt de vernieuwde site gelanceerd. 

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Een prachtig initiatief!
  Duurzaam…..duur zaam….

  Ik mag echter echt echt hopen dat met ‘duurzaamheid’ hier ook bedoeld wordt dat wij burgers van Zwolle eens gaan beseffen waar onze verantwoordelijkheden liggen als werkgevers/opdrachtgevers!
  In het kleine persoonlijke, maar zeker ook in het grote publieke.

  Politici zijn gekozen door het volk en worden ook betaald uit de belastingopbrengsten door het volk, ergo, Wij zijn werkgevers!
  Verspilling door onze werknemers (Burgemeester/wethouders e.a. ambtenaren) aan ego projecten, als nog meer natuur verslindende bedrijven terreinen, leegstaande kantoren, kronkelende bruggetjes, I-pad idioterie, plannen voor busterminals die duizenden vervuilende bussen in het stadscentrum zullen brengen, parkeergarages voor auto’s die in een stad kunnen komen waar steeds minder winkels zijn… en nog veel meer
  zijn minstens, zo, niet in geld uit te drukken, vele malen meer, zo belangrijk als een zonnepaneel hier of daar…

  Als we eerst eens zeer zeer ernstig gaan bedenken hoe, in welke vorm, wij als werkgevers gaan toezien op het gebruik van onze gemeenschapsgelden om er een betere en schonere duurzamere stad en wereld van te maken, en de enorme verspilling die ook in Zwolle plaatsvindt een halt toe te roepen zal er geen Zwollenaar te vinden zijn die jullie initiatief niet steunt!
  Immers, wij Zwollenaren draaien voor alle schade op die onze werknemers vaak veroorzaken. Wij betalen steeds meer belastingen om die huishoudportemonnee gevuld te houden. Steeds meer Zwollenaren komen daardoor in de problemen.

  Ik pleit daarom, parallel aan en een door jullie georganiseerd initiatief, voor een soort Zwols ‘burger toezicht orgaan’ op onze gemeente!
  Niet een ‘onder curatele stelling’ (hoewel hier eigenlijk wel noodzakelijk als werkgevers) maar een groep mensen, die vanuit verschillende achtergronden, ieder project wat onze (werknemers) Gemeente Zwolle in het vervolg wil aangaan eerst tegen een zeer duurzaam en financieel verantwoord licht wordt gehouden!

  De (betalende) burger dat ben jij, de (voor alle kosten en in alle opzichten opdraaiende) samenleving dat zijn wij!  Maak melding

Reageer