Bijzondere projectie op de Peperbus

Zwolle – Onderdeel van Stadsfestival Zwolle is het Beeldbuis Filmfestival. Het meest in het oog springende van dit onderdeel is een projectie van beelden met beamers vanaf het Maagjesbolwerk op de stedelijke trots, de Peperbus! Er waren diverse projecties en figuren te bewonderen. Inwoners uit Assendorp en Zwolle Zuid zullen daar vanuit hun wijk niets van zien. Het schouwspel is alleen maar te bewonderen vanaf het Rodetorenplein en door de Zwollenaren die in het noord-oosten van Zwolle wonen.

stadsfestival_2013_dag_3-4.jpg 

De Overijsselse hoofdstad Zwolle heeft veel te bieden op het gebied van architectuur. Verreweg het meest bekende en tot voor kort ook het hoogste gebouw van Zwolle is de Peperbus. De Peperbus torent met zijn 75 meter fier boven de Zwolse binnenstad uit, vandaar dat dit icoon deel uitmaakt van het Zwolse Beeldbuis Filmfestival. In de avonduren wordt met behulp van projectoren een spectrum aan kleuren en filmbeelden op de Peperbus geprojecteerd. Op zichzelf is de projectie al indrukwekkend om te zien, maar wat het bijzonder maakt, is dat deze projectie interactief is. Op het Rodetorenplein staat een metalen Peperbus-schaalmodel met sensoren waarmee je als bezoeker beïnvloedt wat er op de toren te zien is.

06-09-2013_peperbus_in_het_licht_04.jpg 

stadsfestival_2013_dag_3-3.jpg

06-09-2013_peperbus_in_het_licht_06.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

Deze metalen Peperbus wordt gesponsord door Tosec. De miniatuur-Peperbus staat symbool voor de mogelijkheden die de Zwolse metaalbewerker te bieden heeft. Zo bestaan de verschillende “verdiepingen” uit diverse materialen: staal, roestvast staal, aluminium, hoogsterkte staal (Domex 700) en slijtvaste plaat (Hardox 500). De miniatuur-Peperbus is geproduceerd met behulp van een aantal bewerkingen die Tosec aanbiedt.

Zo zijn alle plaatdelen met behulp van lasersnijden tot stand gekomen, vervolgens zijn de plaatdelen gebogen, ook wel kanten/zetten genoemd en zijn de verbindingen aan elkaar gelast. Tot slot is de voet van de Peperbus gefreesd op de freesmachine. De projectie op de Zwolse Peperbus is nog te zien op zaterdag 7 september van 21:00 tot 0:00 uur. Zelf de miniatuur-Peperbus aanraken? Deze staat opgesteld op het Rodetorenplein te Zwolle.

stadsfestival_2013_dag_3-1.jpg

stadsfestival_2013_dag_3-2.jpg

stadsfestival_2013_dag_3-5.jpg

stadsfestival_2013_dag_3-6.jpg 

stadsfestival_2013_dag_3-7.jpg  

06-09-2013_peperbus_in_het_licht_01.jpg

06-09-2013_peperbus_in_het_licht_05.jpg

 

Artikel delen:
Reacties 12
 1. @Emiel….. alsof we in zwolle al niet genoeg azijnpissers hebben… >:(

  Gaaf project! Bijzonder om te zien en de interactie met het publiek op een van dé eye-catchers van Zwolle terug te zien.


  Maak melding

 2. Schitterend om te zien.@ viper, permanent word een beetje teveel, maar bij speciale momenten bijv als PEC Zwolle kampioen word dit jaar.;)een blauw- witte Peperbus, zou heel mooi zijn. Ik noem maar een voorbeeld hoor. Hulde voor de mensen die dit tot stand hebben gebracht. Het hele festival trouwens was de moeite waard. Dank.


  Maak melding

 3. Was gisteren verrast, zag er echt gaaf uit! Mag wat mij betreft wel vaker bij bijzondere gelegenheden gedaan worden. Zijn er ook ergens filmbeelden op internet, want dat is nog indrukwekkender dan foto’s.


  Maak melding

Reageer