Jonge vrouwen slachtoffer van loverboypraktijken

Een speciaal rechercheteam van Politie IJsselland rondde deze week een onderzoek af  naar mensenhandel. Er werden drie mannen en een vrouw uit Zwolle in de leeftijd van 18 tot  25 jaar en een 21-jarige man uit Kampen aangehouden. De hoofdverdachten, twee 19-jarige mannen uit Zwolle, blijven ingesloten. De slachtoffers zijn vrouwen van 16, 18 en 20 jaar uit Zwolle en omgeving. Zij  deden aangifte. Een van hen werkte als raamprostituee; een tweede trad meerdere keren op als escortdame en zou binnenkort als raamprostituee aan de slag gaan. De derde zou mogelijkerwijs ook als raamprostituee aan het werk gaan. Inmiddels had een van de verdachten een relatie aangeknoopt met een vrouw in het zuiden van het land. Omdat de indruk bestond dat ook zij wellicht in de prostitutie zou belanden, werd tot aanhouding van de verdachten overgegaan.

Deze zaak kwam aan het licht nadat voor het 18-jarige slachtoffer in Amsterdam werd geprobeerd ‘werkruimte’ te krijgen. De kamerexploitant tipte de politie omdat hij haar wel erg  jong vond en het vermoeden had dat zij niet geheel uit vrije wil aan de slag moest. Via haar kwam het onderzoeksteam in contact met de drie overige slachtoffers.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. ze vragen r zelf om met dat half naakte rondlopen in de binnenstad terwijl ze spijbelen. onze moslim vrienden hangen de hele dag oip de melkmarkt rond en vangen ze wel op


    ⚠️ Meld

Reageer