Berkum ontevreden met punt tegen CSV

Zwolle – Berkum speelde de laatste 30 minuten van het eerste competitieduel tegen CSV Apeldoorn met 10 man maar was niet tevreden met de einduitslag van 0-0. CSV begon sterk maar Berkum nam al snel het heft in handen, creëerde kans na kans en zelfs in ondertalsituatie waren de beste mogelijkheden voor de thuisclub.

 “We hebben vandaag twee punten verloren,” vond trainer Roeland ten Berge van de Zwolse hoofdklasser. “Op het eerste kwartier na, toen CSV ons onder druk zette, hebben wij het gewoon goed gedaan. We hebben veel kansen gecreëerd en ook met 10 man was ons positiespel behoorlijk en kregen we nog kansen.” Zijn CSV-collega Richard Karrenbelt was het daar mee eens. “Als er één ploeg vandaag verdiend had om te winnen was het Berkum, gezien de kansen. Onze keeper heeft ons in de wedstrijd gehouden. Ik ben heel content dat we hier met een punt zijn weggegaan.”

Berkum herpakt zich
CSV was direct na de aftrap de betere ploeg. Richard van Schooten leek al na enkele minuten te gaan scoren maar hij stuitte op Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis die met zijn voet redding bracht. Kort daarna maakte Van Schooten de bal goed vrij maar toen verslikte de CSV-spits zich in de afwerking. Berkum herpakte zich na dat aarzelende begin en na krap een kwartier kwam de eerste grote kans voor de thuisclub. Uit een afgeslagen vrije trap ontstond een scoringspositie voor Karim Chengachi die vlak voor het CSV-doel over kopte. Een minuut of 10 later was Chris van der Meulen centimeters verwijderd van een doelpunt toen hij de bal uitstekend over de uitgekomen CSV-doelman Patrick Jansen lobde. Tot afgrijzen van de Berkum-fans belandde de bal echter op de paal. Ook daarna kreeg Berkum kansen maar doelpogingen van Van der Meulen, Chengachi en Frank Hoolsema gingen naast of werden gepakt door de prima spelende CSV-keeper Jansen.

Rode kaart
Na rust kwam Berkum feller uit de startblokken en ook dat zorgde weer voor de nodige kansen. Na een corner kopte Pascal Diender door op de sterk spelende Dirk Muis die kort voor de doellijn uithaalde maar tegen keeper Jansen schoot. Direct daarna bracht de CSV-doelman redding bij een schot van Van der Meulen en leek het een kwestie van tijd voordat Berkum op voorsprong zou komen. Na een uur spelen kwamen de kaarten echter anders te liggen. Jerrol Poot kwam, net iets te laat, glijdend op zijn tegenstander in en hoewel de actie meer ongelukkig dan opzettelijk leek aarzelde scheidsrechter Fikkert geen moment en de Berkum-back kon met een directe rode kaart vertrekken. Zelfs in overtal domineerde CSV echter niet, ook omdat de Berkum-defensie prima stond, en de bezoekers gingen zelfs voorzichtiger voetballen. Een verre vrije trap van de weer uitstekend acterende Hoolsema belandde direct na het ‘kaartincident’ buiten bereik van keeper Jansen op de CSV-lat en ook in de slotfase moest Jansen zijn club voor een achterstand behoeden.

Berkum pakte met een man minder dus wel een punt maar bleef met de vervelende nasmaak zitten dat er meer in had gezeten. Volgende week moet de ploeg van trainer Ten Berge dat rechtzetten in Assen tegen ACV.

Berkum-CSV Apeldoorn, 7 september 2013
Eindstand: 0-0 (0-0)

Gele kaarten: Kees Dorgelo (Berkum)
Rode kaart: Jerrol Poot (Berkum)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman, Kees Dorgelo, Dirk Muis, Jerrol Poot, Frank Hoolsema, Pascal Diender, Ruud Wellenberg (76. Marc van der Meulen), Chris van der Meulen, Karim Chengachi (80. Arjen Westrik), Youp Kok (65. Jeffrey Pohowainjaan).

Opstelling CSV Apeldoorn: Patrick Jansen, Bram Holtman, Jeroen Drost, Jeroen Willems, Jeroen van der Hoek, Mark Hoekstra, Ugur Yildirim, Melvin Bresser, Richard van Schooten (90+1. Jesse Hartgers), Steven van Es, Modou Nyang (62. Jaap de Brouwer).

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer