WVF pakt punt bij DOS ’37 in Vriezenveen

Zwolle – Zaterdagmiddag op Sportpark Het Midden wachtte een ambitieuze gastheer op de jongens van WVF. DOS had behoorlijk ingekocht op de spelersmarkt. Onder andere Thijs Houwing  stond in de basis. Als trainer was John van Loen dit seizoen aangetrokken. Men wenst de misgelopen promotie van vorig seizoen recht te zetten?  Het komende seizoen zal het wel uitwijzen. Scheidsrechter Stijn Heusschen blies om 15.00 uur voor de aftrap.

Het was DOS dat de eerste kans kreeg maar een uitlopende Mike te Wiele stond een goede voorzet in de weg. Nieuwkomer Lennart Bril loste kort daarop namens WVF  een schot dat rakelings over het doel van DOS verdween, dit onder het toeziend oog van zijn enthousiaste  ouders. Het  spel  ging hierna op en neer maar het was good old Kenny Kroeze die in de 12e minuut Mike verraste met een knal in de korte hoek: 1-0. Met name Thijs Houwing was lastig te bespelen voor onze verdedigers. Als ons middenveld trachtte een aanval op te bouwen werd er al snel gestoord door de gedreven gasten.

Waar WVF eigenlijk veel te weinig de rechterzijde zocht om zodoende een groter speelveld te gebruiken was het DOS dat regelmatig goed doorkwam via recht met de behendige Maarten Smit. Deze schoot na een aktie ook buiten bereik van Mike te Wiele op de paal in de 35e minuut. De laatste tien minuten voor rust moest Mike nog enkele malen redding brengen en was er eigenlijk slechts één kans op slag van rust voor Mark Peppelenbos na een voorzet van de hardwerkende Lennart Bril. Het leverde slechts een corner op. We mochten blij zijn dat de gasten niet vaker hadden gescoord uit hun mogelijkheden.

Trainer Freddy Smit zal zijn jongens enkel e opbeurende woorden hebben toegesproken en een wissel toegepast in de vorm van Hans Kamping voor Robert Jan Stals. In elk geval kwam er een herboren WVF uit de kleedkamer. Net als vorige week tegen Genemuiden bleken er ineens wel goede combinaties mogelijk en werd het hele speelveld gezocht.  Duels werden nu volop gewonnen. Uit de goede combinaties ontstonden er ook regelmatig kansen. Een kopbal van Hessel Berends miste maar net het doel. Richard Bouwmeester leek zijn schitterende doelpunt van vorige week te herhalen maar zijn inzet miste net het doel! Jeroen van Brummen liet zich volop gelden met zijn onvermoeibare inzet. Hessel Berends knalde net  naast uit een voorzet van Jeroen. In feite kreeg alleen Maarten Smit van DOS nog een goede kans maar hij schoot naast.

Lennart Bril schoot in de 63e minuut uit een moeilijke hoek nog over het doel maar de verdiende gelijkmaker wist hij 5 minuten later wel  te produceren na een korte combinatie 1-1 en zeker verdiend. Enkele  DOS spelers raakten wat geïrriteerd maar leidsman Heusschen stond hier letterlijk zijn mannetje en floot een goede partij. Rob Meijerink raakte geblesseerd en voor hem kwam Bas Bouwhuis. Kristian Bril verving kort daarna Mark Peppelenbos. Kristian Bril leek zijn broer naar de kroon te kunnen steken maar twee goede voorzetten wist hij helaas net niet te kunnen verzilveren.
De laatste kans was er voor Bas Bouwhuis die de bal nog op zijn slof nam uit een voorzet van Hessel Berends maar de bal ging helaas over. De eindstand kwam er dus met 1-1 waar met enig fortuin er meer had ingezeten vanmiddag.

Freddy Smit gaf aan dat er in de rust was gesteld om meer de beschikbare ruimte te gebruiken net zoals vorige week. Weliswaar was de mat niet optimaal vanmiddag door het hoge gras maar als collectief was hij zeker tevreden over zijn ploeg en is de bezieling van de tweede helft iets moois om deze week op voort te borduren.

DOS ’37  –  WVF  1-1

200 toeschouiwers
Opstellingen:
DOS: 
Nitert, Boshoeve, Sikkelbein, Keddeman (28e Zomer),Scheepmaker, te Morsche, Mulderij,(87e Gombert) Coenraad, Houwing, Kroeze (12e 1-0), Smit (75e Meier)

WVF:
te Wiele, vd Steege, Reijnen, Stals (46e Kamping)Poppen, Meijerink (81e Bouwhuis),Bouwmeester, van Brummen, Berends, Peppelenbos (85e K. Bril), L Bril (68e 1-1)

Bert Kamerman
Artikel delen:

Reageer