Be Quick duwt titelkandidaat Enter achteruit

Zwolle – “Kampioenuhhhh, kampioenuhhh” schreeuwde het Be Quick publiek na afloop van de wedstrijd tegen Enter. Een tikje overmoedig misschien, maar de eerste competitiewedstrijd  leverde meteen een mooi resultaat op: kampioenskandidaat Enter werd met 2-0 opzij gezet.

Mensen die zaterdagmiddag ook maar een minuut te laat aan de zijlijn staan bij Be Quick – Enter krijgen daar meteen de rekening voor gepresenteerd.  Al in de eerste minuut komt Be Quick op voorsprong. Een foutieve terugspeelbal van Enter wordt door Sander Aarten onderschept en die schiet beheerst binnen: 1-0 .  Het is een prima start tegen een te duchten tegenstander. Enter kan er nog niet direct wat tegenover zetten. Be Quick blijft georganiseerd spelen tegen het fysiek sterke Enter. Pas na een half uur krijgt de roodzwarte ploeg het wat moeilijker. Dat neemt niet weg dat er voor de rust niet meer gescoord wordt.

Direct na de pauze heeft Sander Aarten dé mogelijkheid om de 2-0 op het bord te zetten, maar alleen voor de keeper  lukt het niet. Deze gemiste kans luidt ook een ander spelbeeld in. Enter gaat wat opportunistischer spelen en brengt Be Quick wat meer in de verdrukking. In de 53e minuut ziet keeper Oosterhof een bal aan zich voorbij gaan, maar op de doellijn wordt de bal alsnog weggewerkt.

Enter verdient in de loop van de tweede helft een gelijkmaker, maar die komt er niet. Vooral Ron Smit en Marco ter Weel zijn er enkele keren dichtbij. Be Quick komt in de tweede helft nauwelijks tot uitgespeelde kansen, maar in de 82e minuut is het dan toch raak als Aron Tempelman de 2-0 binnenknikt. Floris Blom kan het dan in blessuretijd nóg mooier maken, maar slaagt daar niet in.

Na de wedstrijd volgt er een uitbarsting van vreugde, zowel bij spelers als publiek. De oefenwedstrijden en het bekerprogramma verliepen niet naar wens, daarom ook is het resultaat meer dan welkom.

Be Quick trainer Arnie Pot: “Vooral de eerste helft hebben we goed georganiseerd gespeeld. Compact. De spitsen van Enter werden daardoor behoorlijk afgeschermd. In de tweede helft was het wat moeilijker, ook omdat zijn meer opportunistisch worden. Belangrijk was dat we strijd leverden, zoals dat er soms niet was tegen Oene en Heeten. Als we dat niet doen, dan verliezen we ook tegen een derdeklasser.”

Linkshalf Bas Buimer roemt vooral het collectief: “We hebben als collectief goed gespeeld en ook niet al te veel weggegeven. Daardoor haal je ook de wedstrijd binnen. Zelf moet ik nog wat wennen aan mijn rol op de linkerkant, want in de afgelopen seizoenen speelde ik nog meer centraal.”

Opstelling Be Quick:  René Oosterhof, Rik Reuvekamp, Floris Blom, Jeroen Horstman, Rutger Minkjan, Frank Oosterhof, Sander Aarten, Bas Buimer,  Aron Tempelman, Michel Klink (70. Wim Nijburg) , Talha Özen.

Door: Gerco Grevers 

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Bericht door dicky schuiten, op 9 september 2013 om 11:40
  2e klasse? diep gezakt

  Schuiten,
  Eerst zakken en dan financieël op hoog niveau terug komen. Grote klasse Be Quick. :D:D:D


  Maak melding

 2. hoogvandetoernblazenclub en nu geld op, resultaat 2e klasse

  Hoera, we hebben weer een troll in ons midden.

  Even serieus, eens met JJR, grote klasse van BE-Quick, een echte vereniging is weer uit de as herrezen.


  Maak melding

 3. Grote klasse Bequick, er zijn veel mensen die er voor gezorgd hebben dat Bequick weer leeft. Veel oud spelers zijn nu trainers geworden.
  @dicky welke club ben jij van dan?


  Maak melding

Reageer