Kinderen beleven gave vliegdag van FLY4U

Zwolle – Zaterdag 7 september was het op vliegveld Drachten één groot spektakel. Stichting FLY4U organiseerde een feestelijke dag voor 120 kwetsbare kinderen die opgroeien in moeilijke omstandigheden (sociaal, financieel e.a.). Hoogtepunt van de dag was dat zij als copiloot mee mochten vliegen in een echt vliegtuig. Van de groep kinderen was ongeveer de helft afkomstig uit Zwolle. Het werd voor alle kinderen een dag om nooit te vergeten!

foto_fly4u_7_september_2013.jpg

Eigen foto 

Nadat een stuntvlieger en een drietal parachutisten de dag spectaculair hadden geopend, kon de dag beginnen. Voor en na hun vlucht was er heel veel te beleven. Een klimmuur, vluchtsimulator, dansen, springkussen, knutselen en spelletjes doen. In de beautykraam konden de kinderen zich laten schminken.  “Ik wil graag als elfje geschminkt”, vertelt de 10-jarige Rachelle. “En dan ga ik straks ook nog echt vliegen, ik voel me net Tinkerbell uit het sprookje van Peter Pan.” Ook een ritje in één van de oldtimers, waaronder een brandweerauto uit 1933,  was zeer populair. “Vet gaaf! Echt héél cool”, roept Danny uitgelaten naar zijn moeder, als hij na het ritje, het terrein weer wordt opgereden.

Alleenstaande vader Kees kijkt naar zijn twee dochters die vanuit de cockpit naar hem zwaaien nadat ze net zijn geland. “Kijk ze nou glunderen, ze genieten al de hele dag. Echt super”, zegt hij, terwijl hij zichtbaar ontroert is. Terwijl de als Ninja Turtle geschminkte Patrick  smult van een grote suikerspin, staat hij alweer in de rij voor een hamburger, want ook de catering was uitstekend verzorgd.  

“De jonge Stichting FLY4U bestaat uit een groep enthousiaste piloten en grondpersoneel van Vliegclub Fryslân.  Dankzij hen, sponsoren en bij elkaar ruim 150 vrijwilligers hebben we deze dag kunnen realiseren. Dit is het 2e jaar dat wij het organiseren”, vertelt Karsten Dijkstra, enthousiast vlieger en voorzitter van Stichting FLY4U. “Heerlijk om te zien dat de kinderen even al hun zorgen kunnen vergeten en genieten van alle aandacht. Daar doen wij het voor.” De kinderen werden geselecteerd in samenwerking met professionele hulpinstanties. 

Aan het einde van de dag gingen de kinderen naar huis met een gekalligrafeerd luchtdoopcertificaat  en een mooie rugzak. Maar nog veel belangrijker: zij zijn een geweldige ervaring rijker, een fantastische herinnering die niemand hen meer af kan nemen!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Kinderen beleven gave vliegdag van FLY4U”

Reacties zijn gesloten.