Vierde editie Opentrekzakfestival Zwolle

Zwolle – Zondag stond Doepark Nooterhof weer bol van de trekzakspelers, muziekliefhebbers en andere muzikanten. Na een succesvolle aftrap in 2010 vond dit jaar alweer de vierde editie van het jaarlijkse Opentrekzakfestival.nl plaats. De overvloedige regen deze zondagmorgen beloofde niet veel goeds voor het festival, maar dat viel heel erg mee. De dag verliep vrijwel droog. leerzaam en gezellig.

trekzakfestival_2013-6.jpg

Er was op het park mogelijkheid om vrij muziek te maken op het veld. Er stonden diverse tenten op het grasveld, waar gespeeld kon worden, ongeacht het instrument dat je bespeelde. Er kon op verschillende tijdstippen een gratis workshop gevolgd worden door jong en oud. In het hoofdgebouw zijn vijf trekzakworkshops te volgen, door Mark Söhngen, Lieneke van der Veen, Wouter Kuyper, René Krol en Hans van Bree. Verder was het voor veel trekzakkers, die van overal uit het land naar Zwolle waren gekomen, weer een moment om elkaar te ontmoeten en lekker samen te spelen in een groene en sfeerrijke omgeving. Op de binnenplaats bij het gebouw Kruidwisch was een markt, waar diverse instrumenten en andere zaken beluisterd, bekeken, vergeleken en aangeschaft konden worden.

trekzakfestival_2013-5.jpg

trekzakfestival_2013-2.jpg  

trekzakfestival_2013-8.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

Aansluitend op de workshops konden bezoekers in de Kruidwisch meedoen aan een Balfolk-soiree met dansintro. De muziek werd verzorgd door Folkzien (René Krol en Marianne Wynen) en Wouter Kuyper; ook Sprank leverde een bijdrage. Marianne van Folkzien verzorgde de dansintro.

trekzakfestival_2013-7.jpg

trekzakfestival_2013-3.jpg 

trekzakfestival_2013-1.jpg 

 trekzakfestival_2013-4.jpg

 

trekzakfestival_2013-9.jpg 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer