Kick-off SamenLoop voor Hoop Zwolle

Zwolle – In het voorjaar van 2014, op 24 en 25 mei, zal de tweede editie van de Zwolse SamenLoop voor Hoop plaatsvinden. Het officiële startsein wordt al op 25 september gegeven door wethouder Erik Dannenberg tijdens de kick-off bijeenkomst in Landstede Sportcentrum.

"We geven het startsein voor het evenement tijdens een informatieve avond, omlijst met terugblikken en amusement," aldus Anneke Meeuwisse, initiatiefneemster van de Zwolse editie. "Iedereen is welkom. Op deze manier willen we de deelnemers en belangstellenden goede informatie geven om zich als team of individuele loper in te schrijven."

De organisatie van het evenement bestaat volledig uit vrijwilligers. Achter de schermen wordt al maanden gewerkt om van deze editie van de SamenLoop een nog groter succes te maken dan de première van vorig jaar.

De KWF SamenLoop voor Hoop Zwolle is een 24-uurs wandelevenement waarbij teams in estafettevorm een etmaal lang over een parcours op het terrein van Landstede Sportcentrum (Hogeland 10, Zwolle) wandelen, als symbool van de voortdurende strijd tegen kanker. Alle deelnemers proberen zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor wetenschappelijk kankeronderzoek.

"Dat we het startsein al 7 maanden voor het evenement geven, geeft de deelnemers dus ruim de tijd om allerlei inzamelingsacties op touw te zetten," vervolgt Anneke. "Nieuw dit jaar is de laagdrempelige mogelijkheid om online in te zamelen zodat mensen ook hun Facebook-vrienden of digitale netwerk kunnen vragen hun team tijdens de SamenLoop voor Hoop te steunen."

Wethouder Erik Dannenberg zal tijdens de kick-off de wisseltrofee onthullen die op 25 mei zal worden uitgereikt aan het team dat het meeste geld bijeen heeft gebracht. De kick-off vindt plaats op 25 september in Landstede Sportcentrum, Hogeland 10, Zwolle. Toegang gratis. De avond begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.00 uur.

Artikel delen:

Reageer