SportGala Zwolle op 25 januari 2014

Zwolle – De derde editie van het SportGala Zwolle wordt zaterdag 25 januari 2014 gehouden in het Zwols ‘Theater van de Sport’, oftewel het Landstede Sportcentrum. Stichting Sportief Zwolle is opnieuw de organiserende partij en wordt ondersteund door een breed scala organisaties uit de gemeente Zwolle. De organisatie betrekt zowel top- als breedtesport bij het sportevenement. Het thema tijdens het derde SportGala Zwolle is ‘Balls & Glory’.

Daar waar vorig jaar de wateractiviteiten in de gemeente centraal stonden tijdens het Zwolse sportfeest, is het dit keer de bedoeling themagericht op een spectaculaire wijze vooral balsporten onder de aandacht te brengen. Stichting Sportief Zwolle wil het succes van de voorgaande edities graag een vervolg geven en daagt iedereen uit om via sociale media mee te denken. Naast de sportverkiezing van Zwolle is uiteraard ook de ondertekening van het Gouden Sportboek een belangrijk onderdeel. Het aandragen van prestaties loopt parallel aan de Zwolse sportverkiezing.

Een nieuw speerpunt binnen de organisatie van het SportGala Zwolle is de relatie met de sportverenigingen en onderwijsinstellingen. SportGala Zwolle moet het platform worden waar verenigingen, de politiek, sporters en het bedrijfsleven elkaar ontmoeten. De sportstimuleringsprijs is dit jaar dan ook gericht op een vereniging in bloei. Voor het onderwijs is de categorie ‘Sportschool van het Jaar’ in het leven geroepen, waarbij sportieve prestaties en sportparticipatie als graadmeter wordt aangehouden.

De prijzen worden – net als voorgaande jaren – uitgereikt in de categorieën: Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Sporttalent, Sportcoach en Sport(st)er met een beperking. Naast deze zes hoofdcategorieën kent het SportGala Zwolle drie publieksprijzen, betreffende de categorieën: Sportvrijwillig(st)er, Sportschool en Sportstimuleringsprijs. Bij de drie laatstgenoemde categorieën gaat het om digitale publieksverkiezingen. Vanaf dinsdag 1 oktober 2013 mag iedereen personen/teams voordragen voor de verkiezing en het Gouden Sportboek via de website www.sportgalazwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer