Jesper Drost het gezicht van Kraanwater, graag

Zwolle – Maandagmiddag presenteerde PEC Zwolle United, de maatschappelijke tak van PEC Zwolle, in het IJsseldelta stadion de campagne voor het komende seizoen rondom de bewustwordingscampagne ‘Kraanwater, graag’, van drinkwaterbedrijf Vitens.

Samen met de aangesloten partners Wavin, Zilveren Kruis Achmea en Abbott Laboratories gaat PEC Zwolle United zich actief inzetten om het drinken van kraanwater te promoten. Zo wordt de campagne op wedstrijddagen in en rondom het IJsseldelta stadion onder de aandacht gebracht; onder meer door een promotiewagen waar fans op een leuke manier worden geïnformeerd. Tevens spannen PEC Zwolle United en haar partners zich samen met stichting Join the Pipe in voor het plaatsen van openbare tappunten op straten, sportclubs en scholen. In het IJsseldelta stadion worden er voor de selectie- en jeugdspelers  ook openbare kraanwater tappunten geplaatst. PEC Zwolle United wil in de Regio Zwolle graag een bijdrage leveren aan de voorlichting over het belang van het drinken van kraanwater. De uiting ‘Kraanwater, graag’ op de PEC Zwolle-wedstrijdshirts is een middel om de campagne ook landelijk op de kaart te zetten. Daarnaast werd tijdens de persconferentie onthuld dat clubicoon Arne Slot, ambassadeur van PEC Zwolle United, zich aan de campagne van ‘Kraanwater, graag’ verbindt. Aanvaller Jesper Drost wordt het gezicht van de campagne.

Slot: ,,Het is belangrijk dat ook de jeugd zich bewust wordt dat het kraanwater in Nederland van hoge kwaliteit, lekker en gezond is. PEC Zwolle United wil er de komende maanden aandacht aan besteden om dit zowel bij de jeugd als de oudere generaties onder de aandacht te brengen.” 

Over ‘Kraanwater, graag’
Het Nederlandse kraanwater staat bekend als het beste ter wereld. Het is lekker, gezond, duurzaam en goedkoop. Maar weinig mensen staan daar bij stil en daarom is de bewustwordingscampagne ‘Kraanwater Graag’ gelanceerd. De campagne moet ertoe leiden dat mensen zich bewust worden van al het goede van kraanwater, maar we willen vooral dat iedereen het normaler vindt om ook om kraanwater te vragen. PEC Zwolle United en haar partners onderschrijven deze boodschap. Daarom zetten de partijen zich gezamenlijk in om kraanwater op zo veel mogelijk plekken beschikbaar te maken en het verhaal achter kraanwater te vertellen.
Over Join the Pipe
Join the Pipe is het eerste sociale netwerk van kraanwaterdrinkers. Meer en meer mensen van over de hele wereld delen onze droom om drinkwater in de wereld op een eerlijkere manier te verdelen. Samen bouwen we aan de langste waterleiding ter wereld. Onder meer door de verkoop van kraanwater in de horeca en het verkopen van speciaal ontworpen flessen, karaffen en drinkwatertappunten in de vorm van stukjes waterleiding financieren wij drinkwater en sanitaire projecten in ontwikkelingslanden. Door kraanwater te drinken help je ook mee met het inperken van de enorme hoeveelheid plastic afval en CO2-uitstoot; veroorzaakt door de productie en transport van flessen voorverpakt (bron)water. Daarom promoten wij samen met onder andere waterbedrijven, scholen en sportclubs kraanwater als duurzame en gezonde dorstlesser.

Met de hulp van iedereen zal de waterleiding steeds langer worden, net zo lang tot we leven in een wereld waar de ene helft van de bevolking voorzien is van schoon drinkwater – en de andere helft ook.
Over PEC Zwolle United
PEC Zwolle laat met PEC Zwolle United en de daarbij horende projecten haar maatschappelijke waarde zien in de Regio Zwolle. Maatschappelijke betrokkenheid staat bij PEC Zwolle sinds jaar en dag hoog in het vaandel. De club is zich ervan bewust dat haar status als Betaald Voetbal Organisatie een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid met zich meebrengt. PEC Zwolle weet dat het met deze positie op unieke wijze een sterke positieve invloed kan uitoefenen op de maatschappij. Projecten van PEC Zwolle United zijn de PEC Zwolle Street League en Playing for Success.
Artikel delen:

Reageer