Hanze-Toernooi groot succes

Zwolle – Dit voorjaar zaten een aantal kegelaars aan de bar en  kwam ter sprake dat de ruimte van de banen 7 t/m 10 misschien verhuurd  zou worden aan een derde. "Goh" zei iemand: ”Zou het dan misschien niet leuk zijn om voor die tijd nog eens met z’n allen op die oude houten banen te gooien? Een onderlinge competitie o.i.d.?” “Waarom geen landelijk toernooi? Zo vaak krijgen kegelaars niet meer de mogelijkheid om ouderwets op hout te gooien.”: zei een ander. En van ‘t één kwam ‘t ander.

 

Besloten werd om in het begin van het winterseizoen een landelijk toernooi te organiseren. Minimaal zo’n 40 deelnemers zou leuk zijn.. En na toestemming van de K.N.K.B.  kon er gestart worden. "Wat schetst onze verbazing:  3 à 4 weken na de start van de inschrijving zaten we al op meer dan 60 inschrijvingen!! Wat nu? Besloten werd om te kijken of we ook niet op de zaterdag voldoende deelnemers konden krijgen. Maar dan wel een aparte wedstrijd. Niet in combinatie met de zondag.!!! Dus 2 kampioenen, etc   Nou, ook dat lukte wonderwel. Uiteraard krijg je dan natuurlijk van enkele deelnemers de vraag of ze dan niet naar de zaterdag kunnen of andersom én in de aanloop naar 7 september helaas de nodige afzeggingen. Uiteindelijk heeft het er toe geleid dat we op beide dagen zo’n 45 à 50 deelnemers hadden."

Om het spannend te houden, hadden we het zo geregeld dat er maximaal op 2 houten banen achter elkaar gegooid moest worden. Deze banen waren niet speciaal gekeurd en of gevlakt. We hadden die wel wat extra onder handen genomen, maar  men hoefde er dus geen wedstrijdbanen van te verwachten:  m.a.w. de problemen zouden voor iedereen hetzelfde zijn..…

 

Na dit weekend heeft men 2 dingen ontdekt:

1ste 100 ballen gooien is geen sinecure !  (wie zei ook al weer dat kegelen geen spiersport was?)

2de  dat gooien op houten banen toch wel heel iets anders is dan op kunststof  !!

 

Maar het was wel een belevenis om dit zo weer eens mee te maken en het enthousiasme was er beslist niet minder om. Gezien alle positieve reacties heeft iedereen in ieder geval genoten van zo’n kegelevenement. En daar gaat het toch om.

 

Op zaterdag was Ben Woordes de hoogste gooier bij de heren met 810 hout en op zondag

Edwin Nijhof met één hout meer 811 hout! 

Bij de dames was dat op zaterdag Nel Poel met 713 hout en op zondag mevr. Hammink-Koedijk met 756 hout. 

De totale  uitslag is terug te vinden op  www.kegelbondzwolle.nl  onder “Zwolse Toernooien”.

 

De houten banen waren er helaas ook debet aan dat het aantal poedels ook erg hoog was:  op zaterdag 110 en op zondag zelfs 155!!!!

Artikel delen:

Reageer