Stadsfestival start cultureel seizoen feestelijk

Zwolle – De organisatie viert glansrijke tweede editie van het Stadsfestival met 30.000 bezoekers! De diverse uitverkochte voorstellingen en het gratis muziekprogramma aan zowel de Thorbeckegracht als op het Festivalhart maakte het Stadsfestival bruisend, sfeervol en voor herhaling vatbaar. 

avond_stadsfestival_2013_dag_3-23.jpg 

In samenwerking met Poppodium Hedon, Odeon de Spiegel Theaters en Studio TaS lieten muziektalenten en dj’s het Rodetorenplein swingen tot in de late uurtjes. De Thorbeckegracht heeft op vrijdag , zaterdag en zondag onder andere The Bluebettes, ArtEZ Conservatorium, Song & Dance en Miss Montreal te gast gehad. De authentieke Cubaanse band Septeto Santiguero zorgde voor een zomerse afsluiting van het festival. De vaarroutes door de Zwolse stadsgrachten waren een groot succes! Woensdag, donderdag en vrijdag zorgde de zon voor aangename temperaturen op het water. Ook in het weekend waren de voorstellingen van Theatergroep Volt, Firma Weijland, Beatloos, Woelmuis Producties en Schatkameropera nagenoeg uitverkocht. Lovende recensies voor onder andere het Kameroperahuis met Romeo & Julia volgens de bode en Theatergroep Gnaffel met Vuil Water.

Het Stadsfestival heeft dit jaar de banden met regionale samenwerkingspartners versterkt. Zo ondersteunde Rabobank Ijsseldelta het jong talent programma en verzorgde de Stadsbakker onder andere het Stadsontbijt op de zondagochtend. De samenwerking met Beeldbuis Filmfestival heeft geresulteerd in een volwaardige aanvulling op het programma, met film en spectaculaire projecties op de Peperbus. 

Artikel delen:

Reageer