IJsselheem fietst voor 2bike4alzheimer

Zwolle – Op 14 en 15 september fietst IJsselheem mee met 2bike4alzheimer. 24 uur lang samen op de tandem dwars door Nederland om geld op te halen voor onderzoek naar dementie. Na het succes van vorig jaar besloot IJsselheem ook dit jaar weer mee te doen. Nu met maar liefst drie teams, waaronder een team studenten.

Vorig jaar werd in totaal 46.000 euro opgehaald voor 2bike4alzheimer waarvan IJsselheem 9000 euro bij elkaar fietste. Alie Visser (hoofd cliëntenzorg) fietst ook dit jaar weer mee: “Ik vind het belangrijk om Alzheimer onder de aandacht te brengen. Dementie heeft geen sexy imago, terwijl de komende jaren een enorme toename van het aantal patiënten wordt verwacht. De metafoor waarbij je  24 uur samen op een fiets zit en totaal afhankelijk van elkaar bent om ergens te komen, vind ik mooi. Zo is het met dementie natuurlijk ook.”

Het doel 2013
De opbrengst van de tocht gaat naar het genetisch onderzoek “Deep sequencing”
De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. Bij ongeveer vijf procent van de patiënten gaat het om een erfelijke vorm. Deze erfelijke vorm van Alzheimer dementie komt vaak op jonge leeftijd voor. Doel van het onderzoek is het identificeren van genetische afwijkingen met een nieuwe genetische techniek, de zogenaamde ‘deep sequencing’ methode.

Sponsoren
Natuurlijk hoopt IJsselheem ook dit jaar een mooi bedrag op te halen. Het sponsoren van de teams kan via de site www.2bike4alzheimer.nl/teams.

De teams zijn te volgen via
www.facebook.com/ijsselheemfietst
www.twitter.com/ijsselheemfiets

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer