Twijnleerlingen doen mee aan Triathlon Zwolle

Zwolle – Op zaterdag 14 september a.s. nemen 18 leerlingen  van onderwijscentrum de Twijn als estafetteams deel aan de Triathlon in Zwolle. Ieder van hen neemt een discipline voor zijn of haar rekening: fietsen, zwemmen, hardlopen of rolstoel rijden.

 

15-09-2012_triatlon_milligerplas_stadshagen_04.jpg

 

Zes Twijnleerlingen zwemmen 500 meter in de Milligerplas. Daarna zijn de fietsers aan de beurt, op een gewone fiets, tandem, driewielligfiets of handbike leggen zij 20 kilometer af. De laatste 5 kilometer wordt afgelegd door hardlopers en zogenaamde ‘wheelers’, die met hun rolstoel de finish overgaan. Iedere Twijnleerling heeft een persoonlijke begeleider, met wie zij samen het parcours afleggen.

De leerlingen hebben samen met fysiotherapeuten van De Vogellanden een trainingsschema opgesteld. Tijdens de vakantie hebben ze zelfstandig getraind. Hans Bijzet, fysiotherapeut: ‘Alle leerlingen nemen deel op hun eigen wijze en op hun eigen niveau. Bij andere sportevenementen, zoals de Wavinloop, is gebleken dat deelnemen aan reguliere sportevenementen inspireert. Ze ontdekken – soms tot hun eigen verrassing – nieuwe mogelijkheden. Dat vergroot hun zelfvertrouwen en stimuleert om ook andere grenzen te verleggen.’

 

De deelnemers van de Twijn sporten allemaal in T-shirts gesponsord door A Z Design, ProReva, Kemerink en Daad autoaanpassingen.

Artikel delen:

Reageer