De Vogellanden ontvangt HKZ-certificaat

Zwolle – De Vogellanden centrum voor revalidatie,  heeft van kwaliteitszorgbedrijf KIWA officieel het HKZ certificaat ontvangen. HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) staat voor duurzame kwaliteitsverbetering in de zorg.

de_vogellanden_ontvangt_hkz-certificaat.jpg 

Revalidant Mw. De Deugd overhandigt namens de revalidanten het HKZ-certificaat aan medewerkers Kwaliteit en Beleid Harriët van Ettekoven en Mariëlle Zwaga.

Fenna Eefting, bestuurder van De Vogellanden: “We zijn heel erg blij met dit certificaat. Onze visie is dat ‘wij de revalidant coachen naar een zo goed mogelijk leven.’ Om dat waar te kunnen maken is het voorwaarde om onophoudelijk met kwaliteitsverbetering bezig te zijn.  Om HKZ waardig te kunnen werken, moeten we op allerlei gebied onze kwaliteit en verantwoorde werkwijze aan kunnen tonen. Bureaucratie en regeldruk liggen dan op de loer en dat is wat we absoluut niet willen. De revalidant moet in alle opzichten centraal staan en niet de regels. Om dit te symboliseren hebben we mevrouw De Deugd, revalidant in De Vogellanden, gevraagd om het certificaat namens de revalidanten in ontvangst te nemen.”

“Nog mooier dan het certificaat, is het compliment dat de Kiwa-auditoren gaven”, vervolgt Eefting, “niet eerder hadden zij meegemaakt dat een revalidatiecentrum na de eerste audit zo weinig aandachtspunten had en zulke hoge scores behaalde. Alle Vogellandenmedewerkers hebben hier een bijdrage aan geleverd, maar onze kwaliteitsmedewerkers Harriet van Ettekoven en Marielle Zwaga hebben hierin de  hoofdrol gespeeld. Daarmee hebben de dames onze slogan ‘het gewoon, ongewoon goed doen’ absoluut eer aan gedaan en daar zijn we natuurlijk erg trots op.”

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer