Kettingbotsing op Ceintuurbaan

Zwolle – Maandagmiddag rond 17.30 uur zijn vier auto’s op elkaar geknald op de Ceintuurbaan. Er raakte niemand gewond.

09-09-2013__ongeval_n35_30.jpg 

Met de melding "ongeval letsel met beknelling" snelden de hulpdiensten maandagmiddag naar de Ceintuurbaan in Zwolle. Ook de brandweer van Zwolle werd opgeroepen om eventueel personen te bevrijden. Ter plekke bleek het om een ongeval te zijn tussen 4 auto’s die mogelijk door een remactie van een van de voertuigen op elkaar zijn geklapt. Bij het ongeval raakte niemand gewond. Eén persoon is gecontroleerd door ambulancepersoneel. De dienst Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) heeft sporenonderzoek gedaan. Het ongeval zorgde voor enige vertraging richting Heino, omdat het verkeer moest zigzaggen tussen de voertuigen door.

09-09-2013__ongeval_n35_31.jpg

 09-09-2013__ongeval_n35_33.jpg 

09-09-2013__ongeval_n35_32.jpg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

19 gedachten over “Kettingbotsing op Ceintuurbaan”

  1. Ze moeten op de Ceintuurbaan eens borden gaan plaatsen van 70 km, lang niet iedereen weet dat dit is veranderd, en tuffen vrolijk met slakkengang van 50 hier.
    Dus gemeente: 70km borden aub !

  2. @ Ren: in de bebouwde kom is standaard max. 50 km/per uur. Alleen als er borden staan van 70 km dan is het pas meer dan 50 km. De borden 70 km moeten dan na iedere verharde zijweg herhaald worden; indien dit niet het geval is dan is het natuurlijk weer automatisch 50 km, de standaard max. in de bebouwde kom. Kijk eens even goed hoe de borden langs de Ceintuurbaan staan. Ik denk dat je een heel stuk te snel rijd aldaar.

  3. Ceintuurbaan is 70 nu !! Maar is niet erg duidelijk voor iedereen ! Na de heropening heeft dit in krant gestaan ! Alleen laten de borden op zicht wachten…
    En ja …. hierdoor kun je dus kettingbotsing krijgen ( slak vooraan !)

  4. dus als in de krant staat dat je er honderd mag rijden ,mag dat ook zonder borden? goh heb nooit geweten dat de verkeersregels zo werken
    en een kettingbotsing komt nooit door de slak vooraan, maar door de volgers die niet opletten

  5. Ceintuurbaan is nog steeds 50 Ren, alleen het stuk vanaf de Leo Majoorlaan tot de Oldeneelallee is 70, de rest nog 50. Goed kijken naar de borden !!

  6. @karelappel: Het betrof 4 auto’s
    Even proberen te omschrijven.

    Op foto 2 staan 3 auto’s
    Op foto 3 staat schuin achter de rode auto een auto met aanhanger.

    Dat maakt 4 auto’s 😉

  7. alleen het stuk vanaf de Leo Majoorlaan tot de Oldeneelallee is 70, de rest nog 50. Goed kijken naar de borden !!

    Inderdaad, goed kijken zou al een hoop ongelukken besparen.

  8. Voordat de nieuwe weg opgeleverd was werd er inderdaad gesproken over de verhoging van de max. snelheid naar 70km/h. Waarschijnlijk laten ze eerst de automobilist wennen aan de 3-baans weg om straks misschien te verhogen? Voorlopig iig 50km/h dus.

  9. Afstand bewaren van elkaar dat voorkomt botsingen .Maar er zijn altijd van die onrustige mensen die geen geduld hebben die dit veroorzaken met hun gejaag.

  10. tuurlijk, altijd goed opletten.
    We staan voor het rode verkeerslicht, 2e auto in de rij.
    Groen: voorste auto rijdt het kruispunt op, en besluit midden op dat kruispunt een noodstop te maken: botsing onvermijdelijk.>:(
    De bestuurder van de voorste auto beweerde dat er van rechts toch een auto kwam (die er dus niet kwam). Altijd goed opletten…

  11. Bericht door drama, op 10 september 2013 om 09:38
    tuurlijk, altijd goed opletten.
    We staan voor het rode verkeerslicht, 2e auto in de rij.
    Groen: voorste auto rijdt het kruispunt op, en besluit midden op dat kruispunt een noodstop te maken: botsing onvermijdelijk.
    De bestuurder van de voorste auto beweerde dat er van rechts toch een auto kwam (die er dus niet kwam). Altijd goed opletten…

    Eigen schuld dus, had je maar afstand moeten bewaren en goed moeten opletten.
    Desondanks is de actie van de voorste automobilist waardeloos en zelfs onverantwoord gedrag waar ook een sanctie tegenover mag staan.

    De gemeente heeft meerdere malen gecommuniceerd dat er op de gehele Ceintuurbaan 70 per uur gereden zou mogen worden na oplevering, maar de bebording geeft daar nog niet echt duidelijkheid over.

  12. Het is op dat stuk dus gewoon 50…en brommers moeten ook door die tunnel…ze rijden daar als idioten…tijd voor een flits actie..zet de flitser maar boven op het viaduct …op de bon met die gefrustreerde doodrijders…je staat doodangsten uit op je scootertje hier in en rond Zwolle, vooral om dat de gemeente ook druk is met scootertje pesten…wel op de weg, niet op de weg, wel op de weg.. plotseling een bord van niet op de weg…halve meter voor het haaks op de weg staande afslagje… >:(

  13. Goh, Drama, dus jij zat bij die vier auto’s. Kl*te. En idd, soms is een ngelk niet te vermijden, hoe goed je ook oplet. Hopelijk niet gewond noch je eventuele passagier??

Reacties zijn gesloten.