Openingsconcert seizoen Zwolse Muziekkamer

Zwolle – De Zwolse Muziekkamer is vanaf 22 september elke twee weken het toneel van een inspirerende kamermuzikale voorstelling. De middagen in de intieme concertzaal vormen een meeslepende mengeling van muziek, literatuur, dans en toneel.

De concertserie begint zondag 22 september met de voorstelling ‘Twee werelden bewoon ik’. Sopraan Henriette Feith, acteur Felix-Jan Kuypers en luitspeler David van Ooijen vertolken het leven van Constantijn Huygens & Francesca Caccini. Deze twee bijzondere figuren uit de 17e eeuw worden op muzikale en poëtische wijze bij elkaar gebracht in een verrassende en humoristische voorstelling. De komende maanden vindt er elke twee weken een voorstelling plaats in de Zwolse Muziekkamer. Zwolse cultuurbrengers als Heleen Koele, Jasper Schweppe, Steven Faber en het Baldur Gitaar Trio worden afgewisseld met bekende namen als tenor Nico van der Meel, schrijfster Marion Altena en acteur Wil van der Meer.

Initiatiefnemer en drijvende kracht Sytse Buwalda heeft nog een bijzondere gast in petto. “Heel bijzonder is de komst van Ernst Daniel Smid. Hij zal op 5 mei het moederdagconcert zingen. Hij vindt het initiatief bovendien zo geweldig dat hij de volledige opbrengst van de kaartverkoop doneert aan de Muziekkamer!”

Wie, wat, waar?
Begin van serie muzikale kamerconcerten in De Zwolse Muziekkamer, voorstelling ‘Twee werelden bewoon ik’
Datum: zondag 22 september
Aanvang:  15 uur
Entree: € 15,- (Studenten en kinderen € 10,-)
Locatie: de Zwolse Muziekkamer bevindt zich in culturele broedplaats DOAS. Mimosastraat 1. Telefoon: 0624587714.

Kaarten bestellen kan via de website Zwolsemuziekkamer.nl

Over de Zwolse Muziekkamer
De Zwolse Muziekkamer is een podium waar kamermuziek, literatuur en de beeldende kunst samenkomen. Het lokaal werd in april 2013 geopend en biedt vele kunstenaars de ruimte om hun werk aan het publiek te presenteren. De Zwolse Muziekkamer is onderdeel van De Oude Ambachtsschool (DOAS), de culturele broedplaats in de Zwolse wijk Assendorp.

Artikel delen:

Reageer