Beloning voor kwaliteit Buurtbemiddeling Zwolle

Zwolle – Buurtbemiddeling Zwolle heeft een officiële erkenning ontvangen van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Met dit certificaat bevestigt het CCV dat Buurtbemiddeling Zwolle van Travers Welzijn voldoet aan alle gestelde kwaliteitseisen.

Het CCV is het landelijke aanspreekpunt voor organisaties die buurtbemiddeling aanbieden en beheerder van de aanpak Buurtbemiddeling. In die hoedanigheid bewaakt het CCV de kwaliteit van de aanpak Buurtbemiddeling. De kwaliteitstoets Buurtbemiddeling, waarmee het certificaat te behalen is, bestaat sinds 2011. Het certificaat is voor financiers, samenwerkingspartners en bewoners een teken dat de organisatie z’n zaken op orde heeft.

Bij buurtbemiddeling helpen deskundige, getrainde vrijwilligers buren om ergernissen of conflicten op te lossen. Zwolle was in 1996, samen met  Rotterdam en Gouda, de eerste gemeente in het land die deze dienstverlening startte. Het initiatief kreeg veel navolging. Momenteel biedt ongeveer een derde van de Nederlandse gemeenten buurtbemiddeling aan haar burgers aan. 

Artikel delen:

Reageer