IVN Zwolle start nieuwe Natuurgidsencursus

Zwolle – Begin 2014 start bij IVN Zwolle een nieuwe Natuurgidsencursus. Deze kadercursus is bedoeld om mensen op te leiden tot gids op het gebied van natuur- en milieueducatie. Tijdens een cursus van anderhalf jaar leren de deelnemers meer over hun eigen houding ten opzichte van de natuur en oefenen ze met vaardigheden en werkvormen om vervolgens andere mensen te kunnen stimuleren zelf de natuur te beleven, te onderzoeken en te beschermen.

De opleiding omvat ca. 45 bijeenkomsten verdeeld over de periode januari 2014 tot oktober 2015. De lessen zijn afwisselend op maandagavond en op zaterdagochtend. Voor deelname is enige basiskennis op het gebied van natuur en milieu vereist. Mensen die interesse hebben in de cursus of er meer over willen weten, wordt geadviseerd om vrijblijvend deel te nemen aan de informatieavond op maandag 14 oktober. Tijdens deze avond wordt uitgelegd wat de cursus precies inhoudt en wat er van de deelnemers wordt verwacht. Ook is er volop gelegenheid voor de geïnteresseerden om hun eigen vragen te stellen.

De informatieavond vindt plaats van 20.00 – 22.00 uur in de Kruidwisch op de Nooterhof, Goertjesweg 5 in Zwolle. De deur opent om 19.30 uur. Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld. Dit kan via www.ivnzwolle.nl of door te bellen met Alfred van der Burgh op 06-51414548.

Sponsoren gezocht 
Om de Natuurgidsencursus tot een succes te maken, is IVN nog op zoek naar sponsoren. Met name voor het Veldwerkweekend, een vast onderdeel van de opleiding waarin cursisten op een unieke manier veldwerktechnieken, natuurkennis en didactische vaardigheden in de natuur leren combineren. Bedrijven en organisaties die meer willen weten over de sponsormogelijkheden, kunnen zich vrijblijvend melden bij cursuscoördinator Alfred van der Burgh via het mailadres natuurgidsencursus@ivnzwolle.nl.

IVN
IVN staat voor Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Het is een landelijke organisatie die werkt aan het verduurzamen van de samenleving en lokaal mensen bij de natuur betrekt: op scholen, in verzorgingstehuizen, in woonwijken, in stadsparken en op landgoederen. Verspreid over Nederland telt IVN zo’n 170 plaatselijke afdelingen, waaronder ook IVN Zwolle.

Voor meer informatie over de natuurgidsencursus en de activiteiten van IVN, kijk opwww.ivnzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer