Cibap ontwerpprijs voor accessoire met 3D printer

Zwolle – Cibap vakschool daagt in het tweede jaar in successie talent uit om deel te nemen aan de Cibap ontwerpwedstrijd. Dick van Hoff, topontwerper, docent aan de Design Academie Eindhoven en oud student van het Cibap, verbindt zich als voorzitter van de jury aan de ontwerpprijs. Zijn motief: “Creativiteit ligt ten grondslag aan nieuwe ontwikkelingen, ik draag hier graag aan bij.” Dit jaar gaat het om het maken van een ontwerp voor een woon- of modeaccessoire dat geprint wordt met een 3D printer.

 

Het Cibap stimuleert graag aanstormend talent om zich te ontwikkelen in de creatieve industrie. De talentontwikkeling van jonge creatieve professionals krijgt op deze wijze een stimulans voor verdere professionele groei in het vak. Deelname staat open voor ontwerpers, creatieve professionals uit het werkveld, docenten en uiteraard oud studenten van academies en vakscholen. Het ingezonden ontwerp wordt beoordeeld door een vakkundige jury die bestaat uit: Dick van Hoff (ontwerper), Ed Kooijman (directeur Polymer Science Park Zwolle), Peter Troxler (lector Hogeschool Rotterdam) en Ton Horsten (hoofddocent Hogeschool Windesheim Zwolle).

Het Cibap biedt de prijswinnaar de mogelijkheid een beperkte oplage van het prototype te realiseren. Verder krijgt de winnaar ondersteuning bij het in de markt zetten van het product. Tot 19 oktober kunnen ontwerpen worden ingezonden. Meer informatie op www.cibap.nl. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op 19  november bij het Cibap in Zwolle. Voor meer informatie: www.cibap.nl.

 

Op 12 september geeft Dick van Hoff een aantal masterclasses aan Cibap studenten ter voorbereiding op het traject van de 3D ontwerpprijs.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Prima initiatief,zouden meer opleidingen in Zwolle moeten doen!
    Geef studenten de kans en er zullen mooie dingen uit voortkomen,dit geldt ook voor andere gebieden,zoals games/animatie en interactiviteit.
    ks:)


    Maak melding

Reageer